Wyświetl pojedynczy post
Markus
Senior Member

Od: 11.2002

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 28.11.2017, 12:13
szprotson napisał(a):Wyświetl post
(...) Wojtkowski mnie strasznie w....ia truchtaniem w stylu Iwanskiego. Akcja przechodzi obok a ten se truchta jakby mial wyjebane. Owszem, raz na ruski rok zrobi pressa ale to jest dla mnie za mao. Liczby o ofensywie jednak ma świetne, dla mnie, jedyne co go broni.
Cieszy mnie, że nie tylko ja to widzę. Wojtkowski pokazuje, iż ma talent i niewątpliwie zalicza się do posiadających najlepszą technikę użytkową Wiślaków - co daje mu dobre perspektywy na przyszłość - ale i ma jeszcze sporo dużych wad do poprawy, by nie skończył kiedyś jak przykładowy Iwański.

Jedną z największych jest niewątpliwie postawa w defensywie. Pomocnik nie ma prawa grać tak beznadziejnie w destrukcji i kryciu, jak on w Niecieczy - i nie tylko tam. Musi wywierać realną presję na rywalach, doskakiwać do nich, reagować na ich poczynania, pamiętać o pressingu, asekuracji czy przekazywaniu.

On nic z tego nie robił. Olewał wszystko nawet wówczas, gdy zespół się bronił. Więc tworzył duże problemy. Oczywiście inni Wiślacy też nie grali idealnie, ale to go nie usprawiedliwia. Bo robi tak niemal w każdym meczu.

To musi pojawić, by stać się naprawdę wartościowym zawodnikiem nie tylko na poziomie polskiej ligi, do czego ma predyspozycje.
Ostatnio edytowane przez Markus : 28.11.2017 o godz. 12:16.
Odpowiedz cytując