Wyświetl pojedynczy post
piotek
Senior Member

Od: 06.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 27.11.2017, 12:14
Prezydentowa napisał(a):Wyświetl post
W ogóle mi się bardzo podobało, jak Carlos "mówił po polsku". Widać, że kilka zwrotów już zna, ale nie wstydzi się i nie boi się wygłupiać. Koncentracja, ....a mać.
Wiem, że polski jest trudny, zwłaszcza dla gości z Zachodu, ale w sumie to myślałem, że po paru miesiącach będzie umiał powiedzieć coś więcej niż pojedyncze słowa. Imo jednak trochę się wstydził mówić, przynajmniej ja to tak odebrałem. Z drugiej strony wiadomo, trzeba wziąć poprawkę na stres (obcy język+tv) Najbardziej mnie rozbawiło wymienianie na koniec polskich wyrażeń, gdzie 1/3 to bylo: "nie, nie tak", "nie tak kur*a!". Od razu wyobraziłem sobie Ramireza lub Sobola na treningu.

Co do karnego, wydaje mi się, że ten obroniony wcale nie był strzelony tak źle, chociaż muszę obejrzeć odcinek po raz drugi. Zresztą ten karny w ciemno pokazuje, jakie Carlitos ma poczucie przestrzeni na boisku. Wiadomo, że trzeba przy tym zachować proporcję, ale był taki dokument o Ronaldo, w który zagrywali mu piłkę z różnego i gasili światło, a on i tak ładował bramki. W większości Turbokozakow zawodnicy stają tuż przy piłce, żeby w ogóle ja trafić, a i tak zwykłe strzelają leciutko i jak trafią to "na farta". A Carlitos po prostu strzelił tak, jakby w ogóle tego szalika na oczach na miał.
Ostatnio edytowane przez piotek : 27.11.2017 o godz. 12:16.
Odpowiedz cytując