X-Ray napisał(a):

Mnie ciągle interesuje na jakiej podstawie twierdzicie (bo jest takie grono osób), że Kostal to materiał na super grajka?
Nie twierdzę, że to ogór, ale wchodzi na mecz z Puszczą i niczym się kompletnie nie wyróżnia.
|
Jak Kostal się nie wyróżnia to co można powiedzieć o Ze? Kto go kiedykolwiek wycenil na mln euro....
Kostal zauroczyl wielu (w tym mnie w przedsezonowych sparingach). Strzelał, dryblowal, ladnie gral z Haliloviciem i Ondraszkiem.
Wtedy widać że byl w sporym gazie, byl w rytmie meczowym, mógł na niego Kiko postawic i dac mu szansę jak Ze Manuelowi? No ale nie dal. Trudno. Gdy było mu dane zagrać nie prezentowal sie najgorzej na boisku.
Myślę że głównym powodem dla którego nie gra jest niedostateczna gra w defensywie oraz gorsze umiejetnosci gry kombinacyjnej niz Imaz i Boguski. No i doswiadczenie.. Ponadto wyżej stoją notowania Małeckiego, Bartosza czy Wojtkowskiego. Co mnie nie zreszta nie dziwi.
Trzeba go wypożyczyć w zimie, moze gdzies za granice bo jak teraz nie łapie się na ławkę to tym bardziej nie pogra wiosną.