Przecież mąka_cwks odszedł na początku lipca, jeszcze przed I kolejką.
Co do Kolara to jak dla mnie to będzie wzmocnienie, co prawda długo nie dane nam było go oglądać, ale w meczu z Sandencją jak dla mnie pokazał się z dobrej strony (wiem, że to nic nie mówi, bo już nie jeden słaby piłkarz miał przebłyski w debiucie, ale na razie tylko na tej podstawie to można ocenić). Co do Kostala to też jest potencjał spory, jedyny minus to taki, że linie pomocy mamy bardzo mocno obsadzoną i bardzo dużo jest zawodników mogących grać na skrzydłach. Jednak nie rezygnowałbym z niego bo w nim też widzę duże wzmocnienie, problem pewnie jest taki jak w był w przypadku Pereza, Imaza, Halilovića, Arsenića - potrzeba gry. Jak na razie to do odstrzału z letnich nabytków jest tylko Ze. Jednak mimo wszystko ciągle wierze, że nas jakoś pozytywnie zaskoczy.
Edit:
pepe72 napisał(a):

|
Ale raczej nie było to "planowane" odejście tylko trochę wymuszone. Więc zastępstwo za Mąkę szukano dość długo, poza tym jeśli miał to być Haljlović to dość szybko się nie sprawdził.
|
Masz rację co do odejścia, aczkolwiek chyba bardziej nie było ,,planowane" miejsce odejścia, bo już o nim i Brleku, że odejdą mówiono od końca wiosny. Zwłaszcza, że ten pierwszy coś zainteresowany dalszą grą w Wiśle nie był. Czy Halilović był zastępcą za niego? Myśle, że bardziej za Brleka.