Wyświetl pojedynczy post
pepe72
Senior Member

Od: 08.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 18.11.2017, 23:35
wyar napisał(a):Wyświetl post
...

Ramirez,o czym wielu z nas tu pisalo,wyszedl z kryzysu zdecydowanie obronna reka. Dodajmy - z drugiego juz kryzysu. Pierwszy byl po Wdowczyku - facet z ostatniej druzyny tabeli wyciagnal ja do grupy mistrzowskiej. Naprawde udajecie,ze tego nie pamietacie ?

A teraz pomimo przebudowy obecnie Wisla jest na miejscu trzecim.Ale ok,tabela jest dosc plaska...

To popatrzmy na innych - Wisla slabo punktuje z mocnymi,powiadasz... I gra beznadziejnie... A ja widze druzyne,ktora pomimo tak fatalnie ocenianych meczow stracila...cale 16 bramek. Pomimo takiej nawalnicy krytyki Wisla ma 4 najlepszy wynik defensywny w lidze.

(...)
To,co zobaczylem wczoraj,jaki zespol czyni postep,kaze nie tylko optymistycznie patrzec w przyszlosc,ale takze realnie brac pod uwage mozliwosc grania Wisly w pucharach,a kto wie co jeszcze.
(...) .
Zasadniczo się z tobą zgadzam ale ...

1. Wdowiec zostawił Wisłę na 10 miejscu wyciągając z dna. Ponoć nie mógł znieść baby jako prezesa Wisły. Inna sprawa, że Wisła z p. Prezes to trafiła chyba lepiej niż z Carlitosem.
- Kazimierz Kmiecik prowadził Wisłę do stycznia i zimowaliśmy na 10 miejscu (spadek z 8)
- Kiko Ramírez prowadzi nas od 3 stycznia 2017 (21 kolejka 11-12.02.2017) Wisła zakończyła sezon na 6 miejscu.

2. Bez przesady z tymi mocnymi. Co prawda z drużynami z top8 pierwszej rundy mamy
1-W, 2-R, 4-P
- Górnik P(w)
- Legia P(d)
- Jaga R(d)
- Korona P(w)
- Lech R(w)
- Zagłębie P(w)
- W. Płock W(w)
ale nadal było to w ramach przebudowy zespołu i z tego 6 meczów było na wyjeździe (wiem, Legia była w domu). Mimo zmian z zespołami z drugiej połowy mamy
6-W, 1-R, 1-P i w drugiej rundzie 2-W, 0-R, 0-P.

I uwaga, do końca roku mamy dobry kalendarz, wszystkie mecze w Krakowie i okolicach więc pewnie przezimujemy na pudle. Ale nie należy się tym zbytnio jarać!

3. W temacie pucharów to wszystko zależy od Carlitosa. Co prawda wierzę, że 40 punktów, które powinny dać top8 na koniec rundy rewanżowej zdobędziemy (33-35 punktów na koniec roku) ale jeśli odejdzie to bijemy się o top8 i tylko tyle. Po Pogoni widać, że jak obija słupki i poprzeczki to mamy problem ze strzelaniem goli.
Ostatnio edytowane przez pepe72 : 18.11.2017 o godz. 23:40.
Odpowiedz cytując