|
Bardzo dobra wiadomość. Maciek to nasz kluczowy zawodnik, ważniejszy od Lloncha czy Gonzalesa wg mnie. Chciałbym aby Carlitos i Małecki przedłużyli kontrakty jako kolejni piłkarze.
Nie wiem czy Gonzales to taki kosmos dla nas - jak gra skoncentrowany jest dobrze, ale jak gra nonszalancko zawala mnóstwo bramek. Pod tym względem jest bardzo niestabilny. Junco na tak kluczową pozycje powinien jednak poszukać kogoś kto gra bardziej równo. Mam wrażenie że jak nie gra Gonzales to statystycznie tracimy mniej bramek w tym sezonie.
Llonch którego jako pierwszy nazwałem "białym Ngolo Kante" też nie jest kluczowy wg mnie. Lepszy od Veleza czy Bashy? Nie sądzę, a i Perez jak się rozegra może być lepszy. Jak na razie nikt się o niego nie bije co też jest wymowne.
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|