Wyświetl pojedynczy post
funkykoval
Socios Wisła Kraków

Od: 05.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 09.11.2017, 11:12
Odnośnie Maćka:
1) w tym sezonie już kilka razy był kapitanem drużyny pod nieobecność Głowy, czyli jednak jest wśród zawodników jak i w sztabie szkoleniowym jest ceniony;
2) argument, że nas nie stać - nie mam wątpliwości, że Sadlok w Wiśle nie zarabia wielkich kokosów, ale też nie dostaje 30 tys złotych miesięcznie tylko sporo wyżej; tak samo nie mam już żadnych wątpliwości, że Arek Głowacki o kolejny sezon kariery już raczej nie przedłuży, a z tego co pamiętam, wg Piłki Nożnej za ubiegły sezon miał najwyższy kontrakt w zespole (wg mnie zasłużenie) i wynosił on ponad 60 tys zł miesięcznie - biorąc pod uwagę, że Sadlok jest najlepszy na swojej pozycji, w Krakowie i w klubie czuje się znakomicie to klub raczej będzie stać na to, żeby zaoferować mu zdecydowanie wyższy kontrakt;
3) Sadlok jest w mojej ocenie na dobrej drodze, by po Arku przejąć na stałe opaskę kapitana, a w zespole jest już zdecydowanie za mało Polaków, którzy mogliby jego miejsce zając, Brożek, Głowa długo nie pograją a Boguski czy Małecki to niestety predyspozycji do bycia kapitanem za bardzo nie mają.....
Jednym słowem Manuel Junco powinien zdecydowanie zadziałać w sprawie podpisania nowego kontraktu z Maćkiem Sadlokiem, a Jaga może oblizać się ze smakiem - zresztą po co im 3 lewy obrońca skoro mają Tomasika i Guillherme ?
JAZDA, JAZDA, JAZDA BIAŁA GWIAZDA !!!!!!!!!!!!!!!!!!
Odpowiedz cytując