Wyświetl pojedynczy post
TIR_DO_SŁUBIC
Senior Member

Od: 05.2017

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 05.11.2017, 14:40
Markus napisał(a):Wyświetl post
Naprawdę potwierdza się, że w tym momencie Ramirez jest odpowiednim trenerem dla Wisły. Punktujacym, rozwijającym zawodników (przykład Arsenic, Tibor, Carlitos itd, nawet Wojtkowski gra coraz lepiej), stanowiącym fundamentalny element "hiszpańskiej" strategii kadrowej klubu. To strategia ciekawa i w naszych warunkach na razie skuteczna. Drużyna się rozwija. Ma dobre i wartościowe perspektywy.

Szatnia też go akceptuje.

To wszystko bardzo ważne sprawy, nie do przecenienia. Klub działa i zmierza w dobrą stronę. Dlatego uderzanie w to z powodu takich, mimo wszystko, "pierdół" jak styl gry czy trudniejsze okresy ciągle zgrywajacego się zespołu uważam za skrajną nieodpowiedzialność i wręcz sabotaż.

Dlatego z ubolewaniem przyjmuję zwykły hejt na trenera, w którym jak widzę niektórzy celują, na czele z Tirem_do_Słubic. Zastanówcie się, czy pomagacie nim Wiśle.
Mnie bardzo niepokoi minimalizm części z nas.
- gdyby nie forma Carlitosa, to nie bylibyśmy na tym miejscu na którym jesteśmy
- gdyby nie forma Carlitosa, to nie wygralibyśmy derbów
- gdyby nie forma Carlitosa, to nie wygralibyśmy z Piastem
- gdyby nie Carlitos, nie mielibyśmy tylu bramek ile mamy

Ktoś zaraz powie- gdyby nie Kiko to nie mielibyśmy Carlitosa. Ja się zgodzę. Tylko, że to było 50/50 wypali/nie wypali. Dzięki Bogu wypalił, bo inaczej grupa zwolenników Ramireza byłaby wąska jak Dita von Teese w talii a ja nie musiałbym odpowiadać na Twojego posta.

Kiko zweryfikuje wiosna
- być może bez Carlitosa,
- z pełnym składem,
- po okresie przygotowawczym,

Zobaczymy dopiero wtedy czy to trener dobry czy nie. Na dzisiaj jesteśmy na tak dobrym miejscu tylko i wyłącznie dwóm czynnikom: formie Carlitosa i niebywałym farcie. Miejsce w tabeli przysłania części z nas, zwolennikom trenera, racjonalną ocenę rzeczywistości. To akurat jest bezdyskusyjne.

Cieszy mnie wczorajsza wygrana. Chciałbym uwierzyć że pójdziemy do przodu, a nie że był to jednorazowy wyskok spowodowany katastrofalną dyspozycją Sandecji.
Ostatnio edytowane przez TIR_DO_SŁUBIC : 05.11.2017 o godz. 14:44.
Odpowiedz cytując