Wyświetl pojedynczy post
Martinus
Senior Member

Od: 07.2008

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 27.10.2017, 22:27
Do zwolenników opcji Kiko out kilka uwag już na spokojnie po dzisiejszym meczu.
Chyba każdy remis wziąłby w ciemno i tu jak rozumiem do trenera pretensji nie ma. Chodzi o styl naszej gry.
Co do tego stylu pełna zgoda, gdyby mecz zakończył się wynikiem 5-1 można byłoby powiedzieć, że wynik jest sprawiedliwy. Ale przyjrzyjmy się teraz materiałowi ludzkiemu, który Ramirez miał.
Buchalik, Sadlok, Głowacki, Arsenic dobre lub bardzo dobre występy, nie ma się do czego przyczepić. Cywka powiedzmy, że ujdzie, zwłaszcza, że nie miał żadnego wsparcia. Do tego dochodzi świetny Basha, klasa Carlitosa i Wojtkowski, który dopóki miał siły dawał coś z przodu. Ale w obronie już 0. 8 zawodników. A dalej? Parodysta Perez, to był jeden z najgorszych występów jakie widziałem w wykonaniu piłkarza z Białą Gwiazdą na koszulce. I umówmy się, że gość lepszy nie będzie. Kompletnie bezproduktywny i prowokujący groźne straty Imaz i Boguski grający na swoim tradycyjnym, słabym poziomie. Zmiany? Katastrofa. W takim meczu od zawodników, którzy wchodzą w 65 czy 70 minucie oczekuję żeby biegali niczym Kipketer. A tu cała trójka na stojanowa. Halilovic jeszcze ma jakiś potencjał z przodu, Ze i Bałaniuk nie mają niczego.
Kogo mógł Ramirez dać? Może rzeczywiście Bartosza. A oprócz niego? Bartkowskiego, który nie grał od 1978?
Generalnie mamy szeroki skład, ale jakby się przyjrzeć bliżej to zagęszczenie szrotu jest bardzo duże. I nie jest to atak w stronę Junco. Jak się grzebie na śmietniku to wiadomo, że głównie się odpadki znajdzie. Chcę natomiast powiedzieć, że z tym ludzkim potencjałem mam sporo wątpliwości czy zmiana trenera coś tu pomoże. Bo grać bardziej odważnie oczywiście można. Tylko, że z takimi tuzami w drugiej linii dobrze się to nie skończy.
Eppur si muove!
Odpowiedz cytując