Wyświetl pojedynczy post
obikenobi
Senior Member

Od: 02.2013

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 17.10.2017, 14:50
Według mnie, spokojnie można wyciągnąć za Carlosa dwa miliony euro i gdyby za tyle poszedł, to byłbym ukontentowany.

Na naszą korzyść przemawia jego niewiarygodna forma i wpływ na grę zespołu, czyli nie tylko bramki, ale także asysty i stworzone sytuacje.

W obie strony może przemawiać wiek. Niby najlepszy wiek dla piłkarza, ale wydaje mi się, że nasza gwiazda lepsza już chyba nie będzie i to co oglądamy, to szczyt jego możliwości. Oczywiście nie oznacza to, że będzie grał kaszanę za sezon. Bardziej chodzi mi o to, że nie jest to piłkarz wielce perspektywiczny. Mimo to jeszcze parę sezonów pogra.

Na niekorzyść będą działały dwie rzeczy. Raz, to nasze problemy finansowe, przez które nie bardzo możemy krzyknąć sobie na przykład "pięć baniek i czekamy na oferty" oraz fakt, że bycie kozakiem w Eklasie nie oznacza, że poradzi sobie na Zachodzie. Wątpię, żeby zachodnie kluby zabijały się o jakiegoś piłkarza bo zjadł akurat tę ligę.

cancer napisał(a):
1. Gość ma kontrakt do końca czerwca tylko (nie wiem czy jest opcja +1 czy nie)
2. No sam nie wiem czy będzie chciał u nas kontrakt odnowić, bo strzelam, że przy obecnej formie gdzieś indziej może lekko dostać nie 30 tys. za m-c, a 30 tys. za tydzień – strzelam, że nas nie będzie stać na taką pensję.

Ale fakt, umiejętności to on ma i sam chciałbym, żebyśmy wyciągnęli za niego 1,5 mln € – mimo wszystko obstawiam, że opcją realną byłaby połowa tej kwoty, biorąc po uwagę inne opcje.
Cytat:
27-letni napastnik Carlos Daniel López Huesca został piłkarzem Białej Gwiazdy! Podpisał z krakowskim klubem kontrakt na najbliższy sezon, z zapisaną w kontrakcie możliwością przedłużenia przez klub współpracy o kolejne rozgrywki.
O kontrakt nie musimy się więc martwić.
Nie po to Junco twierdzi, że klubów w Polsce nie stać na Carlosa, żeby przygarnąć za niego 750 tysięcy euro. Nawet biorąc pod uwagę te wszystkie czynniki o których napisałem wyżej to jest to kwota śmieszna.
Odpowiedz cytując