|
AntyMod :
Ja i tak wolę futbol jaki prezentował Śląsk od naszego. Duże posiadanie i gra z rozmachem niż dużo ryzykownych długich podań - lepiej się na to patrzy. Dziś byliśmy lepsi, ale nigdy nie napiszę, że lubię granie w ten sposób. Doceniam wynik - jestem szczęśliwy. Cieszy mnie też, że wreszcie da się patrzyć na naszą grę i to mi chodziło. Generalnie ten mecz to jest esencja podejścia do gry naszego trenera (36% posiadania piłki) i multum długich piłek. Jak drużyna jest w gazie - jak dziś - mamy dużo sytuacji, mimo że pozornie oddajemy inicjatywę. Jak jest nie w formie to jest to totalny antyfutbol w stylu Niecieczy.
Śląsk grając piłką w wielu spotkaniach będzie dominował i cieszył swoich kibiców wysokimi wynikami, a jak będzie bez formy to będą mieć pozorną przewagę, ale będą irytować na ostatnich 30 metrach - nie będą potrafili dochodzić do sytuacji albo będą je taśmowo marnować.
Generalnie wolę futbol nr 2 (biorąc pod uwagę wszystkie wady i zalety obydwu stylów gry). Żadne wyniki tego nie zmienią. Jest wielu trenerów, którzy mając ten sam potencjał ludzki byliby w stanie punktować podobnie do Kiko grając piłką.
My mamy Carlitosa, myślę, że jakby był on na 10 w Śląsku zamiast Picha to wynik byłby pewnie odwrotny. Dlatego nic tylko się cieszyć, że w końcu wygraliśmy we Wrocławiu - a Kiko póki będzie miał wyniki, a my nie będziemy wracać do beznadziejnego stylu z przed dwóch trzech spotkań będzie dalej naszym trenerem. Rozumiem to, rozumiem zarząd, rozumiem koncepcję Kiko, ale nie jestem chorągiewką. Jeśli z Kiko nawet wejdziemy do pucharów to oznacza, że po prostu mieliśmy na to potencjał - a trener to dobrze poukładał pod swoją wizję. Mogę docenić wynik, ale nie koniecznie tą wizję podzielać, nie sądzisz? Dobry wynik w danym spotkaniu grając z kontry nie oznacza, że nie można go osiągnąć grając piłką. Z resztą ja uważam, że mamy naprawdę mocną kadrę i jeszcze niejedną niespodziankę powinniśmy sprawić w tym sezonie. Przede wszystkim bardzo chwalę Junco za transfery, bo ma niesamowitego nosa.
Ostatnio edytowane przez s1mone : 14.10.2017 o godz. 23:10.
|