Karherop napisał(a):

|
Stawianie na nieprzygotowanych zawodników to osobiscie moj największy zarzut do Ramireza. I nawet wiekszy niż to że gra wyglada jak wyglada ( zreszta wynika to m.in. z w/w faktu) Ludzie w klubie jak np. nasz koordynator zagranicznego skautingu też to krytykują...
|
7 stron tego tematu wcześniej napisałem coś takiego:
Cytat:
Broniących Kiko ze względu na przekonanie o jego geniuszu trenerskim to tutaj raczej nie ma, względnie jakiś promil.
Sporo jest natomiast broniących tego, aby Kiko dostał szansę ogarnięcia tego burdelu, bo ani na tę chwilę nie za bardzo miał taką realną możliwość, ani nie za bardzo jest sens teraz robić nerwowe ruchy ze względu na trudną sytuację samej spółki.
(...)
Moim zdaniem Kiko można na tę chwilę zarzucić dwa istotne błędy:
1/ Wprowadzanie "z marszu" zbyt wielu piłkarzy naraz - w sumie na początku sezonu, kiedy graliśmy składem, który razem przepracował przygotowania i gra, i wyniki były lepsze.
2/ Niezbyt umiejętne dopasowanie taktyki do rywala - nie jest z nami aż tak źle, żeby na każdego rywala wychodzić defensywnie, a coraz mniej przeciwników daje się zaskakiwać tymi naszymi zasiekami.
Reszta (np. kontuzje, indolencja Brożka/Boguskiego, odejście Brleka i Mączyńskiego, brak prawego obrońcy czy brak formy nowych zawodników) nie do końca jest winą Kiko (choć np. na odejście Brleka i Mączyńskiego mógł i powinien się przygotowywać już przed sezonem, bo były co najmniej bardzo prawdopodobne).
(...)
|
http://wislakrakow.com/forum/showpos...postcount=1994
Co oznacza, że:
- wcale nie uważam Kiko za geniusza (zresztą dopiero co dodałem do listy kolejny jego błąd w mojej opinii, czyli Małecki na prawej stronie),
- co do Twojego zarzutu jest między nami pełna zgoda.