Jam55 napisał(a):

|
Psychiatry nie.potrzebuje co do logiki to może Ci wytłumaczę bo widzę że ciężko łapiesz. Nie musi mi się podobać gra Wisły w tym momencie i nie podoba mi sie. Argumentacja że Ramirez ma zostać bo zdobył 16 punktów jest śmieszna bo za chwilę możemy mieć dalej 16 punktów ale po 15 meczach i już tak kolorowo nie będzie wyglądało. Nie chcę zwolnienia Ramireza nie dlatego że jak nie którzy argumentują że jest najlepszym trenerem na jakiego nas stać ze zdobył 16 pkt i że w zeszłym sezonie sobie poradzil. Ja nie chcę jego zwolnienia bo nie mamy alternatywy za niego. Nie mamy planu na przyszłość Wisły bez Ramireza. Nie chcę kolejnej lapanki. Chce przemyślanego trenera który będzie mógł ogarnąć bajzel jaki mamy w drużynie. Nie podoba mi się kompletnie gra Wisły i wiem że wielu z was również. Niech Ramirez pokaże że da rady zrobić coś z tą drużyną do końca sezonu a jeśli nic nie zrobi to miejmy plan dla Wisły bez Ramireza. Tylko tyle i aż tyle chce.
|
Czy rozumiesz, że to o czym piszesz to opis objawów, a nie diagnoza choroby. Wszyscy dostrzegają mankamenty Wisły. Te same. Duża część jednak bierze podobne argumenty z dupy jak ten
Na papierze, Wisła Kraków ma chyba najsilniejszą kadrę w lidze. +/- osiemnastu piłkarzy, którzy talentem, umiejętnościami czy doświadczeniem prezentują się naprawdę nieźle. i opiera na nich swoje rozkminy. I tu kończy się dyskusja, bo dochodzimy do podobnych terytoriów, co rozważania na temat czy Bóg istnieje czy też nie. A to już metafizyka.
Jak już wielokrotnie pisałem. Jakakolwiek ocena Kiko nie jest możliwa bez rzetelnej, opartej na racjonalnych przesłankach, a nie wierze, oceny jego zawodników. Ponieważ po tylu zmianach nie ma do czego porównać dzisiejszej Wisły. To właściwie zupełnie nowy twór o nieznanym na dzisiaj potencjale. Być może potencjale na grupę spadkową.