teo napisał(a):

Jestes przykladem glupka jakich wielu, do tego przyglupa, ktory probuje byc zabawny.
Gosc pracuje jak napisales blisko rok, wymienil w kadrze 5 zawodnikow z czego 3 sa z druzyna od lipca, jeden od polowy sierpnia, a tylko jeden od paru dni (napastnik) i mimo to druzyna NIE MA ZADNEGO STYLU, a ty mowisz ze nic sie nie dzieje?
Jestes typowym przedstawicielem polskiego narodu, ktory jest gnojony, ale udaje, ze nic sie nie dzieje
Dno.
|
Za to Ty widze jestes przykladem geniusza
Gosc pracuje rok,tak ? A druzyna nie ma zadnego stylu,a przeciez jak ogolnie wiadomo to o styl chodzi,nie o wyniki

))) innymi slowy druzyna bez stylu zajela w tamtym sezonie 6 miejsce,a 12 pzoostalych,grajacych -a jakze - stylowo bylo nizej,w tym para w niezlym stylu pozegnala sie z liga !
Stary,ja czytam to co napisales,i sorki,ale to sa brednie lub zwykle manipulacje.
pierwsza - Gosc nie wymienil w kadrze 5 zawodnikow,tylko znacznie wiecej. Owszem,mozesz precyzyjniej pisac o pierwszej 11-tce na ostatni mecz z Korona,wtedy zgoda,ale kadra jest zmieniona w znacznie szerszym ksztalcie. Piszesz dalej,ze w tej 11-tce jest 5 nowych zawodnikow,pomijam,ze umknal Ci problem z obsada bramkarza(y),bo z podstawowym bramkarzem rozstalismy sie z powodow fiansowych. A wyprzedzila nas... Pogon Szczecin - to notka dla tych,co dalej uwazaja,ze mamy gory pieniedzy,sprytnie kamuflowanych przez Sarapate et consortes. A teraz broni drugi bramkarz,z ktorym - przyypomne - najpierw... nie chcielismy podpisac kontraktu. Jak jest ceniony,wystarczy przejrzec opinie kibicow,takze pewnie i na tym forum. Mamy wiec na placu 2 bramkarza i 5 nowych graczy,czyli...POLOWE druzyny. W tym,jak pisalem wczesniej,pomoc wymieniona kompletnie,z graczy w naszej lidze cenionych i uwazanych za jednych z najlepszych na swojej pozycji. Wystawiamy nieopierzonego jeszcze 19-latka i goscia,ktory mimo iz dolaczyl do nas wczesniej,to juz jednak z drobna konruzja byl na pewien czas wylaczony z treningow. To teraz zagadka,o wielki analityku : ilenaprawde trenowal z nami Basha

Policzysz,czy ja mam ci to zrobic

Do tego jest Llonch (8 miesiecy w Wisle,),Carlitos 3 miesiace w klubie,Arsenic 3 miesiace w klubie,Gonzalez
8 meisiecy w Wisle)... Z zawodnikow ktorzy saw Wisle ponad rok na boisku bylo 4... daje to 2/3 druzyny,ktorej nie bylo tu jeszcze w polowie zeszlego sezonu. A ty beztrosko twierdzisz,ze jest inaczej...

Na zmiany zas wchodza nastepni,ktorzy sa z nami od kilku tygodni...
Reszty mi sie nawet nie chce pisac - jesli tak bredzisz w pierwszych zdaniach,to az strach oblatuje,co napiszesz dalej ? Ach,dalej odniosles sie oczywiscie do narodowosci - tyle ze ja ci przypomne,ze wszyscy kibice musieli po prostu zaakceptowac fakt,ze na nic nie mielismy kasy,bylismy z ogromnymi dlugami,a alternatywa dla Sarapaty byl Meresinski,i az strach pomyslec,kogoz moglby on nam zaprezentowac jako Dyr. Sportowego. I Junco odrobil zadanie na 4+ - wymienil sporo kadry,za miske ryzu mamy kilku slabych graczy (albo na razie bez formy),kilku przyszlosciowych pilkarzy oraz jedna gwiazde ligi. Czyli skutecznosc wiecej niz dobra jesli pod uwage wezmie sie srodki,jakimi dysponowal. Ba.wiekszosc tych graczy przyszla tu TYLKO DLATEGO,ze sa tu Hiszpanie,takze Carlitos. A sprzedalismy Brleka za tyle,bo kloopty Wisly to naprawde zadna tajemnica,i zgadnij,mistrzu,jaka to nam daje pozycje negocjacyjna dla transferow z i do klubu...
Teraz wypada tylko zapytac - gdzie widzisz gnojenie Polakow,poza tym,ze zamiast Meresinskiego (Polaka) wzielismy Sarapate (Polke),a ta wespol zespol zatrudnila Hiszpanow (bo innej opcji po prostu nie bylo) ?
Gdzie widzisz (poza swoimi wizjami) lepszy uklad ? Jakies propozycje,czy idiotyczna ksenofobia,i przekonanie,ze jestesmy narodem wybranym ? I skad wywodzisz,ze mamy jakies kompleksy wobec innych nacji ? Moze Ty masz,ja nie,na Zachodzie mieszkam wiele wiele lat i znam wielu fantastycznych Polakow,ktorzy porobili kariery i pieniadze znacznie lepsze niz tubylcy,ale wspolnym mianownikiem byla fachowosc,a nie narodowosc. To typowy argument kiedy sie nie ma innych.