Wyświetl pojedynczy post
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 24.09.2017, 12:12
Moje skromne uwagi do polityki transferowej Junco. Nie tylko Kiko odpowiada za wyniki zespołu.

1. Sprowadziliśmy mnóstwo zawodników do ataku, pomocy a niewielu do obrony. Nasza gra obronna kuleje. Niby jest 30 piłkarzy w kadrze a nie ma kto grac na środku i bokach obrony i Gonzales gra podobno z niezaleczoną kontuzją. Tracimy przez to mnóstwo goli

2. Nie jestem przekonany czy tworzenie dużej koloni z jednego kraju jest najlepszym pomysłem. Zamiast wielu nacji w takim tempie w nowym sezonie będziemy mieć Hiszpanów + kilku innych stranierosów + Wojtkowskiego z Buchalikiem. Czy to jest dobry model. Zwłaszcza że mam zastrzeżenia co do korzyści z Hiszpanów poza Carlitosem. Wielu z nich myśli że są przedobrzy technicznie co automatycznie zwalnia ich z gry w obronie i bieganiu. Jednak ich technika nie rekompensuje braku biegania. Pomijam kwestie że będąc w takiej grupie są jak Polacy na Jackowie w Chicago. Żadnej motywacji do nauki lokalnego języka. Jest ich wystarczająco dużo żeby żyć we własnym świecie. Inaczej by było gdybyśmy mieli dużo stranierosów ale nie więcej niż 3 z jednej nacji.
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując