Wyświetl pojedynczy post
Kurz
Senior Member

Od: 11.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 24.09.2017, 00:42
azkaz napisał(a):Wyświetl post
W zeszłym sezonie brakowało napastnika. Wiecznie kontuzjowany Ondrasek i chronicznie nieskuteczny Paweł. Był też problem ze skrzydłem okupowanym przez RB9 a także brak alternatywy na pozycji stopera, jedynym zmiennikiem był wtedy Alanek. Przyszedł czarodziej Carlitos, Arsenic który jednak mimo wszystko na swojej pozycji jest solidniejszy niż Uryga, Wojtkowski. Oprócz tego w gratisie solidny przecinak - Velez, dość przebojowy Halilovic, dający nadzieję Basha. Oprócz tego Perez którego bym jeszcze nie skreślał, w zapasie Kostal. Na razie absolutnym niewypałem jest Ze Manuel, który niezwykle przypomina mi Crivellaro. Mojego zaufania nie wzbudził też Cuesta. Z kolei poza ogromną stratą Petara i, umówmy się - dotkliwą mączyńskiej a także w kontekście ławki - Załuski - odeszli sami pozoranci. Tak więc absolutnie nie zgodzę się ze stwierdzeniem, że transfery są gówniane - nawet nieprzychylna nam prasa pozytywnie oceniała ruchy transferowe Junco w tym okienku. Jak w takim razie ocenić to, co się dzieje obecnie w Gdańsku? Przy ichniejszym budżecie?
Ocena naszych ruchów transferowych na forum i w gazetach, to bardziej kwestia wiary niż jakichkolwiek racjonalnych przesłanek. Ludzie wierzą, że transfery są dobre lub wprost przeciwnie. A jak wiemy kwestie wiary to metafizyka.

Moja wypowiedź nie dotyczyła przyszłości, uważam transfery za gówniane na ten moment. Choć Velez, poza Carlitosem to jasny płomyczek. Tylko, że Velez i chyba nikt kogo ściągnęliśmy nie zasypie dziury po Mączyński i Brleku. Nie chodzi tylko o klasę sportową, ale wszechstronność, łączenie ofensywy z defensywą. Velez to głównie przecinak. Kilku innych zawodników wygląda raczej na typ Stilica, czyli ewentualnie niezłych z piłką przy nodze, ale fatalnych, gdy trzeba za nią biegać i o nią walczyć. A to źle nam wróży. Bo albo będziemy mieli za mało atutów z przodu, albo zostaniemy zdominowani, jak dzisiaj z Koroną.
Odpowiedz cytując