|
Środowy mecz pokazał nasze braki w ataku pozycyjnym. Jeszcze póki było 11 na 11 i sporo miejsca, to mieliśmy akcje fajne i sytuacje bramkowe. Jak korona się cofnela wszystkimi zawodnikami to wyszedł brak playmeykera, bo wtedy aż się prosilo grać środkiem i puszczac prostopadle piłki żeby ich rozbić. A my graliśmy to co oni chcieli czyli bokami i wrzuta. Co miało się z celem bo tam aż się roiło od scyzoryków. Osobiście zawiódł mnie Halilovic, myślałem ze to będzie typowy rozgrywający z prostopadlymi piłkami. Widać że jeszcze nie. Fajnie na początku 2 czy 3 piłki do Bałaniuka posłał Perez ale potem jak trzeba było szukać takiego grania to już tego nie robił.
Na pewno Carlitos powinien zagrać ze drugim napastnikiem kolo siebie, tylko zdrowych jest 2 z czego Bałaniuk zagrał 120 minut i nie wiem czy wystawi go kiko w pierwszym składzie(chciałbym)a Broziu jest bez formy zupełnie. W tym wypadku może spróbować Wojtkowskiego za Carlitosem?
W Koronie 90 % zawodników będzie grać tych samych, to czemu u nas młody Bałaniuk czy Wojtkowski mieliby się nie zdążyć zregenerować?
Mój typ na ten mecz:
Buchalik-Cywka, Głowacki, Gonzalez,Sadlok- Wojtkowski, Basha, Perez,Malecki - Carlitos, Bałaniuk.
|