Konrad. napisał(a):

Co mają wyniki sprzed czterech lat do wczorajszego meczu?
Jezu, nie załapałeś.
Tak, piłkarze powinni być przygotowani do gry na czterech frontach.
Natomiast my mamy ten komfort, że gramy tylko na dwóch! Dlatego nie mamy prawa być zmęczeni.
No chyba, że dla Ciebie taki krzysiu mączyński to heros - wszak zagrał dzisiaj 18 spotkanie w sezonie!
Nasi padają po 9 meczu i nie jest to niczyja wina - nie mam prawa krytykować ani Kiko, ani Małego, ani Carlitosa - wszak rozegrali dziewięć spotkań!
Wow, 9 spotkań! Nie wiem czy wiesz: NIE GRAMY W PUCHARACH! Wszystkie środy mają wolne.
Powinni odpoczywać gdy jest przerwa na kadrę i gdy pozostałe drużyny grają w pucharach!
|
Nie sprzed,a z ostatnich czterech,a wiec te sprzed czterech I te np. z kilku miesiecy wczesniej. Co maja ? No to jak nawet tego nie rozumiesz,to po co i o czym dyskutowac ? Naprawde udajesz tak nierozgarnietego,ze trzeba Ci tlumaczyc,ze te wyniki mowia jasno,ze Wisla to juz nie jest zadna potega,a z wynikow wypada,ze Korona to dla nas trudny rywal na dzien dzisiejszy ? Czy tylko jak zwykle udajesz,ze nie rozumiesz i w lekcewazacy i ironiczny sposob piszesz o druzynie,ktora ogrywala nas nawet,kiedy sklad mielismy po prostu silniejszy ? Czy po prostu tak Ci sie co chwila pisze,mimo,iz fakty sa niestety druzgocace dla Twoich "teorii" ?
Jezu,to Ty niczego nie wiesz...
Pilkarze moga byc teoretycznie przygotowani do gry na 4 frontach. Ale ani troche nie oznacza to,ze :
a) nie beda zmeczeni po grze na 1 froncie
b) beda grali na kazdym froncie nawet z tych 2 utrzymujac na obu ten sam poziom gry
c) moga byc porownani do graczy,ktorych predyspozycje fizyczne (i kazde inne) sa o iles klas wyzsze,niz ich samych. Porownac Cyborga Ronaldo mozna do niewielu graczy na swiecie,ale Ty porownujesz do pilkarzy z polskiej ligi
I co dalej ? Polska mysl szkoleniowa z lat 80-tych,ze kazdy pilkarz "swoje musi wybiegac",najlepiej w gorach ? Kazdy jest taki sam,i nie moze byc zmeczony,a walic tam parametry ? Szybkosciowcy nie musza byc swiezi,wszak chodzi o to,by rozegrali jak najwiecej meczow ?

I co chcesz osiagnac na przykladzie Maczynskiego ? Sugerujesz,ze przez rozegranie tych 18 meczow jego forma jest wysoka ?

Akurat na ten temat mam inne zdanie,i patrzac po sieci to jakies 95% kibicow.
No zobacz,a a ja myslalem,ze w srode wlasnie rozegralismy mecz w pucharach... poza tym koncze juz taka razgawore,bo to jest meczace. Systemem sroda-sobota (dni umowne) graja przez wiekszosc sezonu tylko nieliczni,majacy b. szerokie kadry,skladajace sie z zawodowcow najwyzszej jakosci i o najwyzszych,w tym fizycznych parametrach. Te kadry sa b. szerokie,a sa momenty,kiedy,nie szukajac daleko,gra sie padake,vide ot chocby Tottenham z ostatniej soboty. Nie wiem o jakich pozostalych grajacych w pucharach wobec tego piszesz. Gdybys moze uprawial kiedykolwiek sport ot chocby na poziomie juniorskim,to cos niecos o tym bys wiedzial. A Ty kazalbys grac o przyslowiowe zlote gacie (puchar moze nam przyniesc na dzisiaj takze klopoty) kazdemu zawodnikowi bez wzgledu na jakiekolwiek myslenie strategiczne - to z tego wzgledu,ze Cupial zasze myslal,jak Ty,ad hoc i pod wplywem emocji,w Wisle bylo jak bylo. Ja i rozsadne osoby tego nie chcemy,dlatego nie uwazajac Kiko za Boga,nie uwazamy,by w wyjatkowych okolicznosciach,jakich Wisla gra ten sezon,jego poczynania nie byly usprawiedliwione. Mam nadzieje,ze zarzad mysli podobnie. Bedzie druzyna,dobrej klasy pilkarze i zabezpieczenie finansowe - wtedy powymagamy,jest obecna (usprawiedliwiona) prowizorka - to czekajmy lepszych czasow.
Wreszcie na koncu,takze w kierunku tych,ktorzy sa przeciw Ramirezowi... Kiko opanowal druzyne po ostatnim kryzysie,i osiagnal 6 miejsce,w warunkach nieplacenia pilkarzom (a zakladam,ze i on mial trudnosci z dostaniem kasy) za prace po 2 miesiace i wiecej. Wtedy byl wystarczajaco dobry dla Was ? A teraz musi zbudowac druzyne nieomalze od nowa,i po pierwszych symptomach kryzysu domagacie sie jakiejs zmiany i Wisly grajacej jak z nut ? Kryzysu,ktory zastaje Wisle po 9 kolejkach z 16 punktami,a wiec po niespelna 1/3 sezonu z prawie polowa punktow potrzebnych do gornej 8-ki (tak wynika z 2 poprzednich sezonow,ze 40 pkt daje miejsce w gornej polowce tabeli),z facetem,ktorego sprowadzil,i ten na razie jest 3 strzelcem Ekstraklapy,z zespolem stworzonym przez grajkow,ktorych 800 tys euro rocznie Jedrzejczyka z Legii pewnie oplacilo by z 8 kontraktow ? Legii,ktora punktow ma tyle samo ?
Rece opadaja...