Wyświetl pojedynczy post
ashkeczup
Senior Member

Od: 08.2016

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 21.09.2017, 12:48
speedfashion napisał(a):Wyświetl post
Dużo naszych długich podań to naprawdę udane przerzuty i rozciągnięcia. To, że w gorętszych sytuacjach zdarzy się zagranie na pałę, może wynikać z braku zgrania i pewności.

Nasi piłkarze naprawdę starali się budować ataki. Zagęszczona obrona Korony wymuszała szersze ustawienie. A w takich sytuacjach łatwo o kontrę. Trudno się dziwić, że grający w takim zestawieniu po raz pierwszy środek nie brał na siebie zbyt dużego ryzyka.
Nie mam żadnych pretensji do piłkarzy. Te dokładne podania kończą się na 40 metrze-wtedy dokładna piłka to jakiś cud. Ile dobrych wrzutek było w dzisiejszym meczu? Takich, żeby były w punkt+ napastnicy nabiegli na nie w tempo?

maxx304 napisał(a):Wyświetl post
Szkoda że tłum ślepy... Albo tylko ty. 99% czasu gra po ziemi, jak górą, to tylko dokładne przerzuty. Atak pozycyjny? A co my graliśmy? Po pierwszej połowie 60% posiadania piłki i próba niemalże wjechania z nią do bramki. Był pomysł? Ano był, na drwali z Kielc nawet sensowny, bo gra siłowa sensu nie miała.
No to super, kompletna dominacja. Więcej sytuacji stworzyliśmy w pierwsze 10 minut, niż grając w przewadze. No ale wiem, zbyt wąskie spektra mam i nie widzę, że tak czerwona kartka to nam tylko przeszkodziła, a zawodnik Korony w ogóle nie dyskutował, bo to była część taktyki.

Fugiel napisał(a):Wyświetl post
A jak w lidze rozwalimy korone 5:0 to beda ochy i achy ?
Zbij se grabe z Dąbrowskim z Legii-"gdybyśmy ten mecz wygrali, to nie byłoby tego pytania"

zibi7 napisał(a):Wyświetl post
Ramirez prowadził kluby w gównianych ligach, ale akurat cztery z pięciu sezonów kończył w czołówce 20-zespołowych lig, więc raczej to nie były gówniane drużyny jak na te ligi:
2010/11 - 3 miejsce
2011/12 - 4 miejsce
2013/14 - 2 miejsce
2014/15 - 9 miejsce
2015/16 - 3 miejsce
Myślę, że w 3 czy 4 lidze hiszpańskiej filozofia gry jest jednak inna. Obstawiam (bo nigdy tej ligi nie oglądałem), że tam bardzej chcą strzelać, niż bronić- odpowiedzialność za wyniki jak na 4 ligę przystało. Tutaj już niekoniecznie tak jest, każdy punkt dla takiego Piasta czy Korony jest ważny.
Ostatnio edytowane przez ashkeczup : 21.09.2017 o godz. 13:00.
Odpowiedz cytując