Wyświetl pojedynczy post
Patryko
Senior Member

Od: 12.2002

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 19.09.2017, 22:09
s1mone napisał(a):Wyświetl post
Jest to jedynie obserwacja, ale jak u siebie z Piastem wychodzimy dwoma defensywnymi pomocnikami, no to o czym tu gadać?
Gramy takimi piłkarzami jakich akurat mamy na stanie, a że jest akurat dwóch defensywnych pomocników gotowych do gry to gramy na dwóch. Jakoś ciężko mi winić Kiko za tak zachowawczą grę, kiedy na boisku ma ludzi, którzy grają ze sobą pierwszy bądź drugi raz w życiu. Wpuścić 2 defensywnych i mieć teoretycznie spokój z tyłu (a .... może coś wpadnie z przodu?) czy wpuścić jednego defensywnego i np. Wojtkowskiego i po 45 minutach jak młody spuchnie mieć w środku dziurę (jak rotować to kim)? Na pewno nie ma łatwego życia nasz trener, trzeba mu dać czas na poznanie potencjału nowych zawodników.

Mnie natomiast bardziej martwi jakość gry - to nie są ludzie, którzy kopią piłkę od wczoraj, a czasem proste, techniczne błędy przy przyjęciu doprowadzają mnie do szewskiej pasji, do tego mało kiedy można zobaczyć jakąś ładną, składną akcję po ziemi w wykonaniu naszych graczy (a jak już mamy zalążek takowej to kończy się ona szybciutko złym przyjęciem albo za mocnym podaniem).
Odpowiedz cytując