Wyświetl pojedynczy post
Krotochwila
Senior Member

Od: 07.2011

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 17.09.2017, 10:13
Po odejściu Brleka i Mączyńskiego nie mamy zrównoważonego środka pola. Poziom zgrania nowych piłkarzy, ich braki kondycyjne i brak pewności siebie pozwalają na tym etapie jedynie na wykonywanie zadań defensywnych. I to się szybko nie zmieni. Nikt nie czuje się na siłach przyjąć piłki do przodu, stworzyć przewagi, wejść w drybling, posłać ryzykowną, prostopadłą piłkę do Carlitosa etc. Do tego dochodzi słaba lub bardzo słaba postawa skrzydeł i Cywki. Lagi to nie wybór, to konieczność na tym etapie. Zresztą, przeciw "lagom" np. Ivana nic nie mam, bywają znakomite te crossy.
Oczy będą krwawić co najmniej do końca rundy ale wierzę, że z czasem będzie lepiej.
Panowie zwalniający dziś Kiko - odstawcie emocje na bok, zdobądźcie się na chłodną analizę faktów.

Osobiście, dziś, 17.09 mam do Kiko pretensje o 3 rzeczy:

1. Ze Manuel. Nie da się w żaden sposób uzasadnić tego wyboru.
2. Bełkot na konferencjach (momentami osiąga poziom Smudy). Polecam uważną lekturę konferencji przed i po meczu z Piastem. Być może wina leży po stronie tłumacza. Jeśli nie, pozostaje nadzieja, że głowa działa u niego sprawniej niż aparat mowy.
3. Niekonsekwencję w części wyborów kadrowych (Halilovic i mimo wszystko Bartosz)

Wczorajszy mecz:
Na plus:

1. Sadlok - już tradycyjnie świetna forma, szkoda, że nie znajduje w Małeckim godnego partnera do gry. Momentami widać u niego dużą złość na poczynania kolegów. To dobrze o nim świadczy.
2. Mimo wszystko Arsenic. Wiem, wiem - problem z wyprowadzeniem piłki. Nieźle się jednak ustawia, o co u ŚO najtrudniej i co moim zdaniem zwiastuje duży potencjał.
3. Zmiana Wojtkowskiego.
4. Basha. Bardzo zdecydowany i skuteczny, mimo, ze ciągle przecież z zaległościami kondycyjnymi i bez zgrania z kolegami. Będzie tylko rósł.
5. Carlitos - wiadomo.
6. Czy ktoś zauważył, że Buchalik 2 razy wczoraj wyszedł do dośrodkowań!!!!!!

Na minus:

1. Małecki - czy on zarzucił pracę z psychologiem? Bo mam wrażenie, że wraca ten nieznośny g%^wniarz, którego już miałem nadzieję, że pożegnał.
2. Ze Manuel - właściwie poza konkurencją. Kuriozum.

Reszta bardzo przeciętna, podobnie jak i całe zawody.
Ostatnio edytowane przez Krotochwila : 17.09.2017 o godz. 10:26.
vel HatefulRespect
Odpowiedz cytując