Wyświetl pojedynczy post
jova
Senior Member

Od: 07.2003

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 06.09.2017, 12:46
Pero napisał(a):
Prawda jest taka że czy to są dobre ruchy dowiemy się w perspektywie roku albo dwóch. Póki co patrze na to sceptycznie. Piłkarzami do środka pola moglibyśmy zapewnić pewnie ze 2 kluby (nie wiem czy koniecznie ekstraklasowe). Dziwią mnie też Wasze "brawo Junco, brawo zarząd". Poczekajmy bo póki co nie wiemy kompletnie na co stać tych piłkarzy.

Szczerze dla mnie obecna kadra to Głowacki, Ivan, Sadlok, Carlitos i 20 koszulek które można dowolnie wstawiać do składu i nie będzie widać wielkiej różnicy. Nie ma innych robiących wartość dodaną.
Podmieniłbym na tej liście Ivana na Veleza, a co do reszty komentarza - pełna zgoda. Biorąc pod uwagę jedynie dotychczasową formę, a nie np. potencjał, to z nowych transferów praktycznie wszyscy poza Carlitosem i Velezem nadają się do odpalenia za rok. Tak jak pisałeś, reszta nie robi różnicy, nie jest wyraźnie lepsza niż piłkarze, których niedawno odstrzeliliśmy z powodów sportowych. Oczywiście trzeba liczyć, że nowi z czasem się rozkręcą, ale patrząc np. na Ze Manuela, Cuestę, Arsenicia i Halilovicia nie mam jakiejś szczególnej pewności, że któryś z nich rozkręci się w tym sezonie. Ci, którzy wydają się mieć duży potencjał na przyszłość, jak Halilović lub Wojtkowski, na dzień dzisiejszy grają na poziomie poniżej ekstraklasowej przeciętnej.

Trzeba liczyć, że najnowszy zaciąg (Basha i nowsze transfery) będzie skokiem jakościowym, a Kiko ułoży coś ciekawego z powierzonych mu piłkarzy, bo w formie takiej jak z Lechią, Cracovią lub Zagłębiem ciężko będzie utrzymać się w górnej połowie tabeli.
Ostatnio edytowane przez jova : 06.09.2017 o godz. 12:49.
Odpowiedz cytując