Wyświetl pojedynczy post
MaLk
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2016

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 03.09.2017, 21:22
Ja bym w tym wywiadzie zwrócił uwagę na jeden istotny fakt. WislaFan123 potwierdził w nim, że oferty i pisma przekazywane do TF wychodziły od niego.

On, wywalony kiedyś ze spółki-córki TF (bo taką była Wisła), niby "sprawdził" firmę, ofertę, przekazał ofertę do TF, sprawdził Loesera, zdobywał pełnomocnictwo, umawiał spotkania i na koniec - uwaga, istne szaleństwo - sugerował TF, że nie wszystko w dokumentach jest OK.

I to wszystko - uwaga, kolejny kwiatek - tylko dlatego, że ktoś go zapytał, czy ma kontakt do TF!

Po pierwsze - kupy się to oczywiście nie trzyma, bo kto z was, poproszony o kontakt do dużej firmy niby zamiast przekazać ten kontakt po pierwsze najpierw sprawdzałby treść oferty (i kto by nieznajomemu z ulicy taką treść przekazał), po drugie zaangażowałby się w takim stopniu w "sprawdzanie" i "przekazywanie" dokumentów.

Po drugie - jest jasne, że wszystkie dokumenty wychodziły od niego. Czy w związku z tym ktoś mu tylko w tym pomagał, czy ktoś wykorzystał jego... nieprzeciętną... inteligencję, pozostanie na tym etapie jego tajemnicą.

Po trzecie - lektura tego wywiadu wskazuje na to, że historię tego, jak to się niby odbywało dorobił sobie w dużej mierze na podstawie tego, co wyczytał na tym forum.

To, że dziennikarze nie mają pojęcia o temacie naprawdę mnie dziwi. Właściwie od początku całej historii jedyną osobą, która sensownie zaangażowała się w wyjaśnienie jak było naprawdę jest Kawa. I nie chodzi mi o to, że mają wirtualny obowiązek zachowania rzetelności, a przynajmniej powinni się starać choć pobieżnie zapoznać z niuasnami tematu zanim zaczną przeprowadzać wywiady jego dotyczące.

Chodzi o to, że to byłby po prostu naprawdę super nośny temat do sprzedania, gdyby któremuś z dziennikarzy chciało się trochę pogrzebać na kilku forach, zapytać kilku osób, zweryfikować kilka informacji, to naprawdę przy niewielkim nakładzie pracy można stworzyć doskonały materiał. No ale zawsze to lepiej w tym czasie napisać o tym, co Lewandowski zjadł na śniadanie i gdzie baluje Krychowiak z kobitą.
Odpowiedz cytując