Wyświetl pojedynczy post
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 25.08.2017, 23:20
Cytat:
Tu nie chodzi o spadek ale o to że teraz mogą się pałętać na miejscach od 8 do 10.

Sprzedadzą teraz na szybko z 2 lub 3 grajków i kto im zostanie.

Wtedy cała liga juz nie będzie pękać przed meczami z nimi i zacznie się ligowa szarzyzna.

My po Holendrach mielismy długi ale i wielu byłych zawodników którzy mieli sentyment i jeszcze jakies umiejętności. Patrz Głowacki lub Brozek.

Nawet powrót Żurawskiego to było jakieś wydarzenie. Tymczasem Warszawka ostatni czasy promowała głównie zagranicznych którzy do niej nigdy nie wrócą, a taki Żyro, Rybus, Wolski lub Furman to nie są zawodnicy tej klasy żeby wrócić i jeszcze w bieda czasach dać im 3 miejsce.
Wszystko pięknie napisałeś ale zapomniałeś o podstawowym założeniu... mianowicie, że ta liga to cyrk na kołkach a nie poważni gracze.
A jak już tak popuściłeś wodze fantazji to też dodam od siebie, że na pewno w tym sezonie Legia spadnie, a za rok nie otrzyma ich stadion licencji na grę w I lidze i się znajdą w 2018 roku w II lidze! A co, nie mogłoby tak być?

W tej lidze gra kilku zasłużonych grajków/emerytów, kilku dobrych piłkarzy, ktorzy są tu przelotem (Ofoe, Brlek, Marcelo itp) i tylko patrzą kiedy stąd wypieprzać, a reszta to niestety kaleki piłkarskie, którzy jako tako nie wnoszą soba do piłki żadnej wartości. A Ty tu piszesz, że taka Legia, która nawet jak sprzeda 3 najlepszych kopaczy to się będzie broniła przed spadkiem czyli de facto w tej lidze kalek miła jeden z gorszych skaldów.

W temacie kasy, wielkiej Legii i odjezdżaniu ligi to mogę tylko po raz kolejny powiedzieć, a nie mowiłem? Nakręcaliście się wszyscy jak dzieci a prawda jest taka, że jednorazowy sukces może przynieść więcej strat niż korzyści. Niestety kasa, tylko kasa się liczy i bez niej nie będzie stabilizacji. Klub musi mieć na stałe wywalony budżet i kase na pensje oraz transfery. Inaczej to jest wegetacja co sezon i modlitwa żeby awansować do pucharów żeby budżet zbilansować.

I myślę że już tak łatwo w tym sezonie staraniu o mistrza nie będą mieć.
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując