Griszka30KR napisał(a):

|
Dlatego uważam,że jest to trener z tendencja do lekkiego uderzania sodówki do głowy...Ma coś z Rumaka/Probierza. Jak można mówić po przegranym meczu,ze to był bardzo dobry mecz w naszym wykonaniu,ze zmiennicy zastąpili tych których mieli...?Ja rozumiem,że nie można psioczyć na własnych zawodników,bo to grozi konfliktem ,ale bez przesady,chyba można to jakoś kulturalnie ując,np. niektórym zawodnikom brakuje jeszcze zgrania ,albo jakoś inaczej.Jak to się ma tez do wypowiedzi (kiedy już wiemy,ze będziemy osłabieni) interesują nas tylko/jedziemy po 3 pkt....?Jakby powiedział,że mimo osłabień będziemy starali się wywieźć korzystny rezultat,to trochę inaczej wygląda,tym bardziej jak dostają 3 bramki i nie zdobywając żadnej.Ktoś tu pisał o wspaniałej atmosferze w drużynie, póki co ja ją widzę w teamie hiszpańskim...
|
Nie nazwałbym tego sodówką, a po prostu przywiązywaniem się do nazwisk. Sztuka subtelnej dyplomacji w tym przypadku do poprawienia, ale nie to jest najważniejsze.
Faktem jest, że nie pomogły nam w tym meczu wymuszone zmiany Głowackiego i Veleza oraz odejście Brleka, niemniej jednak wpuszczanie Boguskiego na "10" było czystym szaleństwem. Przy całym szacunku dla Rafała i Patryka nadchodzi czas, żeby usiedli na ławce. Boguski na dłużej, Małecki profilaktycznie na 2-3 mecze, bo też odnoszę wrażenie, że poczuł się zbyt pewny iż pierwszego placu nie straci.
Liczę, że na Lechię do składu wrócą już Głowacki i Velez. Ja z ciekawości postawiłbym Arsenicia w którymś meczu obok Głowackiego - może jak zagra z bardziej doświadczonym kolegą, to poczuje się pewniej? Przy Gonzalezie ostatnio nauka koncentracji i defensywnego rzemiosła jest dość trudna bo gra na dużej manianie...
Koniecznym też wydaje się PRZYNAJMNIEJ PRÓBA gry na dwóch napastników. Z Lechią może niekoniecznie, bo to też drużyna o ofensywnym usposobieniu i wg mnie trzeba będzie zagęścić środek i typowo jak w większości meczów kąsać kontrami. Pójście na ewentualną wymianę ciosów może skończyć się jakimś wysokim remisem... Dlatego jedenastkę na sobotę widzę tak:
Buchalik - Cywka, Głowacki, Gonzalez, Sadlok - Velez, Llonch - Ze Manuel, Basha, Halilović - Carlitos.