|
Wydaje mi się, że gdyby zamiast Małeckiego i Boguskiego w pierwszym składzie wyszli Brożek i Halilović (Ze Manuel i Carlitos bliżej skrzydeł wówczas, to z przodu byłoby więcej szans do ugrania czegokolwiek. Wbrew wynikowi stworzyliśmy kilka sytuacji i jedynie brak zgrania i skuteczności spowodował, że wyjechaliśmy z zerem na koncie bramkowym....
Problemem we wczorajszym meczu był indywidualne błędy obrońców:
1 bramka - wszyscy za głęboko w polu karnym przy Jachu nie ma ani Cywki (jego strona) a Basha jst za głęboko cofnięty
2 bramka - Arsenić zamiast wybijać podaje do Bashy, który na wykroku przewraca się i notuje stratę (on akurat tej piłki wybić nie mógł)
3 bramka - Gonzalez poszedł na Buksę jak dzik w żołędzie....
Skład na mecz z Lechią:
Buchalik - Sadlok, Głowacki, mimo wszystko Gonzalez, Cywka - Velez, Basha, Halilović- Ze Manuel, Carlitos - Brożek
Na zmiany Małecki, Bartosz, LLonch....
Brożkowi brakuje wg mnie jedynie strzelonego gola, po którym powinien się odblokować.
Basha podobał mi się, że odbierając piłkę potrafił pójść z nią do przodu, dopóki miał siły dawał zdecydowanie więcej niż Llonch pod tym względem. Tylko co z tego skoro z przodu był Boguś, nie było Małego, a Ze Manuel dochodził do fajnych sytuacji, ale przyjęcie miał na poziomie Bogusia i Brożka tak jakby się w tym elemencie doskonalił przez ostatni tydzień.
NIe ma co płakać - w zeszłym sezonie na wyjeździe wygraliśmy 3 mecze i 3 zremisowaliśmy, notując 13 (!!!!!) porażek. W tym sezonie po 4 meczach wyjazdowych mamy połowę zdobytych punktów na wyjazdach w stosunku do sezonu poprzedniego......
JAZDA, JAZDA, JAZDA BIAŁA GWIAZDA !!!!!!!!!!!!!!!!!!
|