Wyświetl pojedynczy post
pawlozm
Senior Member

Od: 02.2017

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 10.08.2017, 16:46
luke1906 napisał(a):Wyświetl post
Co takiego niby zrobił Kostal w te 15 minut?
Bartosz prawdziwym skrzydłowym? Ze skurczami po 60 minutach?
3 razy swoimi podaniami uruchomił ofensywną akcję, w tym raz po jego podaniu poszła kontra, która powinna zostać zakończona bramką, wyszliśmy 4 na 3 ale Brożek po długim holowaniu zdecydował się uderzyć w obrońcę. Swoją drogą, że Kostal zdążył sprintem dołączyć i jakby tylko dostał podanie to wyszedłby sam na sam.

Jeden raz jak dostał piłkę i było strasznie gęsto, potrafił precyzyjnie przerzucić ją na drugie skrzydło, z którego poszła dzięki temu szybka akcja. Nie pamiętam takiego przerzutu u Bogusia-mam wrażenie, że potrafi tylko zagrać klepe do najbliższego.
1 raz dostał piłkę w narożniku pola karnego, świetnie wycofał do Halilovica, który podał do Małego, a ten uderzył fajnie na bramke.

Do tego widać było od razu, że jest bardzo szybki i dynamiczny. Wiem, że wszedł na ostatnie 15 minut na podmęczonego rywala, ale szybkość albo się ma albo nie.

Kończąc, Boguski nigdy dla mnie nie był skrzydłowym, więc dlatego nie ma tych cech, które widać gołym okiem u Martina Kostala(szybkość, dynamika, dośrodkowanie, przerzut, drybling).
Boguskiego pamiętam z jego najlepszego okresu jak grał jako cofnięty napastnik, tam się sprawdzał...n lat temu.

Co do skurczów Bartosza-zrobił kilkanaście dobrych sprintów, ogólnie grał na wysokiej intensywności od początku. Tak powinien grać skrzydłowy, w 60 minucie wchodzi zmiennik i jego kolej do hasania po flance.
Odpowiedz cytując