|
Witam wszystkich, to mój pierwszy wpis - chciałem pisać wcześniej ale czekałem na rejestrację konta. A wiec w skrócie o kilku rzeczach, o których nikt nie wspominał..
1 Po meczu obejrzałem raz jeszcze skróty na ekstraklasa tv. We wszystkich filmikach ważną rolę odgrywał Carlitos. Także nie tylko gol go wyróżnia.
2 Przy obronie Buchalika fatalny błąd Głowackiego i, po części, Ivana oraz całej obrony. Raz że kontra była czytelna i wracali za wolno, ale jeśli grają dwóch na dwóch, to Ivan powinien trzymać się Merebaszwiliego a Głowa przykleić do drugiego czyli strzelca zamiast cofać się w pole karne (który to już raz?) Jedno co dobre to że Głowa potrafi skasować leszczy, czego nie potrafił np. Załuska (Głowacki vs. Kuświk w poprzednim sezonie i np. Załuska vs. Kriwiec). Także Głowa nie może dalej grać na alibi, bo może nas to sporo kosztować w przyszłości.
3 Buchalik, Cuesta, Załuska, Cierzniak, Majdan, Pareiko itp. Nie widzę wielkiej różnicy - sorry, ale żaden z nich nie jest/był dobrym bramkarzem. Standardy dobrej gry na przedpolu i w powietrzu wyznaczył już w latach 70tych Jan Tomaszewski a dzisiaj Neuer. Taki Załuska grał niby na wyspach a dawał się przestawiać jakimś leszczom jak dziecko (mecze z Płockiem i Koroną w poprzednim sezonie). Dlatego nie demonizujmy Buchala. Daje radę.
4 Velez może i lepszy nawet niż Llonch, obecnie nawet na pewno, ale czy zagrają razem? W meczu derbowym można zacząć z tyłu parą LLonch/Velez, ale może lepiej zestawić Veleza z Haliloviciem, na wypadek konieczności zmianyi Veleza (kartki).
|