|
Akurat Boguski wykończenie ma świetne; jego problemem jest chimeryczność i znikanie długimi fragmentami meczu z radaru.
Jeśli tylko jest pod grą to jest to nasz najlepszy zawodnik, tylko takie mecze mu się niestety rzadko zdarzają. Z reguły błyśnie raz-dwa razy w meczu, a potem chłop znika na długie fragmenty (czasem nawet na cały mecz!)
Ja zawsze lubiłem na niego patrzeć, jeśli tylko był w formie, obecnie formę ma słabą. Ławka to nie jest zły pomysł, ale patrząc na to jak szybko Bartosz oddycha rękawami, nie wiem czy by nie trzeba było robić zmiany na Bogusia już w przerwie.
Zastanawia mnie fakt, czy Bartosz właśnie nie jest idealny na te końcówki jak wszyscy się zmęczą. Może dlatego tak błyszczy, bo jest bardzo szybki, ale nie jest w stanie tego podtrzymać przez dłuższy okres gry?
Jest to ciekawe zagadnienie i dopóki nie spróbujemy mu dać szansy od początku to się nie dowiemy. Uważam, że sobie na taką zasłużył.
Co do Cywki - jest przeciętny w defensywie - podobnie z resztą jak Jović, z tymże Boban był rewelacyjny w grze do przodu (podobnie jak Sadlok), a Cywka jest conajwyżej przyzwoity. Ma mecze, że zagra dobrze do przodu, ale niestety nie ostatnio. Ja bym nie płakał jakby Bartkowski dostał szansę (gdyby nie kontuzja, to pewnie już by tak było).
Ostatnio edytowane przez s1mone : 07.08.2017 o godz. 09:42.
|