Wyświetl pojedynczy post
funkykoval
Socios Wisła Kraków

Od: 05.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 02.08.2017, 10:08
Miga gdyby podał temat, ale bez komentarzy albo nie ustalonych informacji, które uzyskał prawdopodobnie od niejakiego Bernackiego Norberta, byłby wiarygodny.
Niestety w całym tym zamieszaniu zachował się jak tuba propagandowa teoretycznych nabywców. Jestem w stanie przyjąć, że tak był zaaferowany nowymi możliwościami naszego klubu pod nowym właścicielem, że nie sprawdził niczego, ale sposób wycofywania się z swoich racji rakiem w stylu "dziennikarz ma obowiązek informować..." i inne bzdety w oczach wielu kibiców pogrążają go - moim zdaniem lepiej byłoby gdyby powiedział, że zobaczył nową szansę na "Wielką Wisłę" i kibicowskie serce zapanowało nad rozsądkiem i rozumem.
Każdy rozgarnięty człowiek po zapoznaniu się z "ofertą" podejrzewał, że to humbug i wałek. Zachowanie TFK było podejrzane, gdyż dla mnie wyglądało to tak, jakby w ostatniej chwili to TFK znalazła jakiegoś kmiota, który złożył ofertę zakupu i TFK zobaczyła jedynie $$$ (szczególnie oświadczenie TFK o tym, że sprzedaż się już zaczęła). Ostatecznie prawdopodobnie BC huknął i przywołał TFK do porządku....
Wg mnie żadnej faktycznej, prawnie wiążącej oferty nie było, jaki był cel tego przedstawienia - na pewno jeden - zaszkodzić Wiśle i to zarówno spółce piłkarskiej jak i TS Wisła Kraków. Natomiast motyw - mam wrażenie, że prawdopodobna jest znajomość między JM i NB, a przecież JM z TS Wisła nie ma łatwo (sprawa zagarnięcia pieniędzy w klubie przez JM).
W mojej ocenie lanser, któremu TFK rok temu sprzedała "na pysk" Wisłę Kraków zadziałał po raz drugi - tym razem tylko z własnej osobistej chęci rewanżu, co oznacza, że tak wyolbrzymiani przez PS "Panowie w krótkich spodenkach" powinni złożyć wizytę panu JM i przetłumaczyć mu, aby się odwalił od Wisły.
Co do działalności Janekx89 - odnoszę wrażenie, że być może to nie MC był jego informatorem rok temu, tylko ktoś z bezpośredniego kręgu JM i w tym roku akcję powtórzyli. Nie zarzucam kolesiowi braku wiedzy odnośnie transferów, ale ignorancję w wiedzy prawniczej widoczną regularnie w jego postach, a ponadto w postach wielokrotnie nawiązywał do "nieczystych interesów" jakie to w klubie i TS za zgodą Zarządu dokonuje "Misiek" i jego kumple wg mnie TS powinien kolesia podać o zniesławianie klubu w mediach społecznościowych w procesie cywilnym....
Zaś odnośnie TFK powinni zastanowić się czy adw. Jakub Banasik za pismo do TS przesłane wraz z "ofertą" to człowiek, który powinien dalej w jakiejkolwiek formie współpracować z TFK, skoro nie potrafi w żaden sposób ustalić kto i w czyim, imieniu złożył ofertę - facet skompromitował się pismem opublikowanym przez Migę całkowicie....
JAZDA, JAZDA, JAZDA BIAŁA GWIAZDA !!!!!!!!!!!!!!!!!!
Odpowiedz cytując