pan_premier napisał(a):

dzięki wszystkim za ciśnięcie tego tematu- miałem problemy z kontem i tony moich już nieaktualnych szczęśliwie myśli nie mogły się opublikować.
Wydaje mi się, że z całej sprawy TS może wyjść wzmocniony i z lepszą reputacją która nie była i nie jest najsilniejsza.
|
ja pisał gigant, trochę starszych się uaktywniło, do tego doszli młodsi dobrze wychowani i wszyscy dali radę
Cytat:
|
Informacje inwestora o "pogróżkach" to świetne marketingowe zagranie z ich punktu widzenia, które mogło wybrzmieć mocniej - to każe się zastanowić kto, dlaczego i po co, bo chyba nie przez przypadek
|
w mojej ocenie nic tu nie było przez przypadek, jedynie każdy kto w tym uczestniczył miał być może inny cel. Jedni byli/są tylko pionkami zapewne
To miał być w mojej ocenie taki Blitzkrieg gdzie nikt się nie zorientuje o co biega. Ostatni możliwy termin złożenia oferty, TS zaskoczony, niektórzy kibice w euforii+presja na sprzedanie, dziennikarze podkręcający, że to dobry interes, do tego 16mln dla TS (jak nie wezmą tzn ze trzymają się stołkóe i ogólnie jebanie rządzących w mediach) , 80mln na start (przejęcie (40)+długi (20)+inwestycje (20), nic tylko podpisywać, no ale się rypło
PS: ciebie też dawno tu nie widziałem