nesta napisał(a):

Per głupi to do starego w nocy wołasz.
Haha, ale co wy znowu chcecie od Karonia? Przecież to już zaczyna zakrawać na jakaś paranoje... facet jest dziennikarzem więc w tak gorącym okresie rywalizuje o jak najlepsze newsy. Skontaktował się z tym całym Bernatzkim, spisał dwa zdania i opublikował. Przecież to nawet nie jest korzystna dla tego Niemca wypowiedź. Że też Karonia zwerbowali ?
|
Nikt zdrowo myślący tak (by) nie napisał, więc nie drwij.
Nazywasz to, co zrobił p. red. Karoń "dziennikarstwem", a efekt jego pracy "wywiadem"?
Czytaj sobie, jakie media chcesz, nic mi do tego. Ale ja np. wymagam od dziennikarzy większej rzetelności i rozeznania w temacie, wtedy wiem, że czytając ich artykuły, jestem lepiej poinformowany. Od wywiadu wymagam natomiast jakiejś myśli przewodniej. Zamysłu, który wyrażony byłby w układzie pytań i odpowiedzi układających się w wątek. To, co opublikowano na stronie tvp.pl to jest rozmówka, wymiana dwóch zdań (które note bene nie wnoszą do stanu wiedzy nic nowego, a zapowiadane były jako bomba). To się ma tak do wywiadu jak pojedynczy news z PAPu sprzed dwóch tygodni do artykułu w gazecie.