Dariook napisał(a):

To jest wywiad? Na 5 sekundówki lecieli ?
|
Dokładnie...Jestem gotów przypuszczać,ze takowego w ogóle nie było.....Sam bym mógł taki napisać i nic nie było w tym takiego z czego nie mógłbym sie później wybronić,ze rzeczywiście ktoś mi Go udzielił.
– Jestem pełnomocnikiem pana Joerga Loesera (właściciela Stechert Gruppe – przyp. autor), to potwierdzone notarialnie. Klub nie uznaje ponoć nawet pełnomocnictwa notarialnego, więc jakie uznaje? Mają moje dane kontaktowe. Pan też jakoś się dodzwonił – odpowiada Bernatzky.
Nic co wcześniej nie słyszeliśmy.Tylko można było to własnie tak zmienić,ze żeby wyglądało na wypowiedź ,albo usłyszeć przy pierwszym kontakcie z 2 dni temu...
– 98 procent informacji ukazujących się na ten temat (na temat ewentualnego zakupu stu procent akcji Wisły Kraków SA – przyp. autor) nie jest prawdziwych. Loeser chce, by Wisła stała się kiedyś klubem klasy międzynarodowej. Jeszcze nie został właścicielem, ale jest poważnie zainteresowany. Inwestycje są konieczne. Na razie nie wiemy, jakie – to pokaże audyt. Niepoważne byłoby podawanie jakichkolwiek cyfr. Chcemy się spotkać, lecz dopiero po analizie dokumentacji stanu faktycznego podmiotu. Wtedy będziemy wiedzieć, o czym rozmawiamy i spotkanie będzie mieć sens – dodał Bernatzky.
Że 98% to już wszyscy wiemy(przypuszczam,ze ten tekst do tego się zalicza),a tekst o Wiśle na miarę lasy europejskiej w ten czy inny sposób już zostało przedstawiane na kilku portalach,reszta wypowiedzi też i to normalna logika bez udzielania wywiadu.
20% to niby wypowiedź Beresia/Meresia a 80% to ogólniki które krążą od tygodnia w sieci.