Wyświetl pojedynczy post
mr_kwolf
Senior Member

Od: 04.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 27.07.2017, 11:10
Snow napisał(a):Wyświetl post
@mr_kwolf,
Wszystko zalezy od tego jak dokladnie ich sprawdzi TF. Mozliwe, ze liczyli na poblazliwosc wynikajaca z ewentualnych zyskow ostatniej szansy. Nie jest zadna tajemnica, ze pilka nozna idealnie nadaje sie do takich celow.

http://www.sport.pl/pilka/1,96012,67...pieniedzy.html

Uruchomienie calej machiny medialnej jakoby nasz nowy 'mam nadzieje niedoszly' inwestor mial w nas zainwestowac kosmiczne pieniadze, jest idealnym wstepem do legitimizacji kolejnych ruchow.
Ale teoretycznie oni nie musza udowodnić legalności swoich środków finansowych przed Telefoniką (im to na dobre sprawę obojętne, ważne żeby kwota się zgadzała), ale przed skarbówką i innymi instytucjami państwa.

Mówiąc krótko, nie mogą przyjechać i zapłacić za Wisłę pieniędzmi z reklamówki Bossa, tylko pieniędzmi, które mają jakaś historie, i to legalną historię. Jeżeli mają zainwestowąć 40 legalnych (czytaj wypranych) baniek to co najmniej tyle muszą wyciagnać. Inaczej gra niewarta świeczki.

Oczywiście, że piłka idealnie nadaje się do prania kasy, ale później, jak już ten klub masz.

Takie moje zdanie. Ale to tylko gdybanie bo już chyba poza janekxem nikt nie wierzy, że jakakolwiek sprzedaż będzie miała miejsce.
Ostatnio edytowane przez mr_kwolf : 27.07.2017 o godz. 11:15.
"Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi."
Odpowiedz cytując