Wyświetl pojedynczy post
Yggdrasil
Senior Member

Od: 10.2003

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 27.07.2017, 10:18
Myślę że wielu z nas tutaj na forum zna publicystykę i dzialalność ludzi takich jak Grzegorz Braun czy Stanisław Michalkiewicz.
Dokładnie jedno określenie z ich dorobku w kontekscie tej miedzynarodowej siatki z którą mamy do czynienia przychodzi mi na myśl

Mafie
Służby
Loże

Posłuchajcie/poczytajcie o akcjach które nawet nasze post PRLowskie służby robiły w latach 90tych. Handel bronią do państw ameryki środkowej jako pierwszy przykład z brzegu.
Siatki wywiadowcze mające kontakty na całym świecie, penetrujące lokalne i międzynarodowe biznesy. Nietypowe branże, pralnie pieniędzy, lokowanie i korzystanie z agentów itp..My to znamy z filmów, dla nich to jest praca.

Często przewijał sie temat, że ktoś jest/był słupem podstawionym przez służby, ale czy wiemy do końca kim jest sam Bogusław C. ? Jakie ma powiązania, czy ktoś mu nie "pomagał" (czy oficer prowadzący Kapka, to scenariusz nierealny?)

Jasne, że to spekulacje, ale zastanówmy się. Tak jak mówię - napewno wielu z nas zna działalność ludzi o których wspomniałem na samym wstępie.
Odpowiedz cytując