Wyświetl pojedynczy post
czaro
Senior Member

Od: 11.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 25.07.2017, 20:19
Podsumowując:
1) Niemiec ukraińskiego/polskiego pochodzenia przedstawił wadliwe prawnie, niechlujnie napisane, pełne błędów ortograficznych i niejasności pismo, z którego wynika, że
a) reprezentuje organizację pozarządową, nazywającą się tak, jakby była przedstawicielstwem dyplomatycznym Ukrainy przy UE (przy czym pisze ją z błędem),
b) działa w imieniu podmiotu, który - jak okazuje się po sprawdzeniu - nie ma osobowości prawnej (przy czym raz nazywa go Stechert Gruppe a raz Stechert Group), który to podmiot ma być grupą kapitałową, za którą rzekomo stoi oskarżany o przestępstwa finansowe Niemiec ze szwajcarskim paszportem, który podobno ma kontrakty od Bundeswehry i od tak kupił sobie jakieś podupadające przedsiębiorstwo z branży meblarskiej za 30 mln. euro i teraz chciałby kupić Wisłę za 10 mln. euro,
c) czyni to wszystko na papierze firmowym jakiegoś European Agency Office (nie ma takiej agencji unijnej, rządowej, osoby prawne),
d) podaje do korespondencji adres lokalu podmiotu zupełnie niezwiązanego z transakcją.
2) Dodatkowo pan pełnomocnik
a) rozmawiać chce tylko przez media i twitterowego Janka,
b) uparcie twierdzi przy tym, że złożył ofertę, chociaż w świetle prawa jest to co najwyżej zaproszenie do negocjacji,
c) bardzo chciałby uzyskać wgląd w dokumenty spółki, którą ma rzekomo przejąć.

W tym stanie rzeczy na forum są osoby, które:
1) boją się "wojny prawników", wywołanej przez TS,
2) nie ufają TS, które chce zawłaszczyć klub dla siebie,
3) nalegają na cierpliwość, bo
a) już w czwartek do Krakowa przyjedzie potencjalny inwestor,
b) twitterowy Janek zapewnił ich, że mamy do czynienia z poważną ofertą i wielką szansą dla Wisły,
c) rewelacje twitterowego Janka potwierdził red. Miga, który delikatnie sugeruje w PS, że TS realizuje swój a nie piłkarskiej Wisły interes,
d) TF na pewno prześwietli potencjalnego inwestora.

Chciałbym w tym miejscu przeprosić Wolfy'ego, któremu wytknąłem, że jest nieracjonalny, kiedy was je*ał. Miał rację.

Chciałbym także powiedzieć, że tak zwyczajnie i po ludzku poczułem dziś sympatię do p. prezes Sarapaty. Niezależnie od plotek, które tu się pojawiają i nieścisłości w dzisiejszym oświadczeniu, które wytykacie, p. prezes wzięła na siebie ogromną odpowiedzialność, działa zdecydowanie i, pozwalam sobie myśleć, z korzyścią dla piłkarskiej Wisły. Potrafię sobie wyobrazić, jaki stres musiała dziś przeżywać podczas konferencji.

Szkoda mi Wisły.
Ostatnio edytowane przez czaro : 25.07.2017 o godz. 20:22.
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
Odpowiedz cytując