Wyświetl pojedynczy post
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 25.07.2017, 15:52
dorzucam do pieca:

1) w ostatnim możliwym terminie kupiec składa ofertę. O tym jak powinna wygladać "oferta" w pełnym rozumieniu tego słowa, na bank jest w umowie. Nie uwierze w to że nie dali wytycznych jak powinna byc skonstruowana oferta (skonstruowana rozumiem - wskazanie zbywcy/nabywcy, odpowiednie mocowania prawne, sposob reprezentowania firmy czy nawet parafki na każdej ze stron oferty - takie wytyczne winny być i na ich podstawie konstruuje się ofertę)
Jeśli brak w ofercie np. takiej parafki to mozna mówić ze oferta wpłynęła, ale nie jest traktowana jako poprawna i sie ja odrzuca.
Tak smao z pełnomocnictwem - nie wyobrażam sobie by nie było wytycznych jak powinno byc sporzadzone.

I ja rozumiem TS, ze oczekują spełnienia przesłanek z umowy, ponieważ ta umowa została sporządzona tak, by uchronić sie przed kolejnym Meresińskim (ja niestety nie wiem czy tak została sporządzona. Ja po prostu bym ja tak sporządził bedąc na miejscu poprzedniego sprzedawcy, pamiętajac jakie historie miały miejsca i jak łatwo oszukany został Cupiał)

Nie kumam jak ktos moze pisac : Oferta przyszł to powinni ja pzryjąc.
Hola hola. Najpierw masz wymogi tego ,co trzeba zrobić by być ofertą, tak by byle MERESIŃSKI takiej oferty na kolanie nie skonstruował.

Mi wystarczył by jeden mały bład formalny w ofercie, i ją odrzucam. (oczywiscie takie zapis w umowie tez pownien byc, ze błedy formalne powodują odrzucenie oferty..)

Mając umowe, byłbym mądrzejszy Niemniej jednak
Jeśli składa sie ofertę, to jak zauwazyła pani Prezes, nie ma sie warunkow rozszczeniowych. Wiec najpierw mamy konstrukcje oferty, a potem co w tej ofercie winno być zawarte. Jak tutaj ktoś napisał za duzo badz za mało, to tez moze byc podstawa do uznania oferty za ofertę nie wiążącą.

Na logike, wielka firma, czy tez konsorcjum, takich gaf nie powinno popełniac. To juz budzi pewne wątpliwości...
Domena z gmail ? ....a, 15 zł kosztuje kupno domeny ....Ja neech sie chociaz postara

Jedne co mnie zastanawia to cofniecie pełnomocnictwa Wiśle do bycia strona w sprzedaży....

Tak naprawde, jakby chcieli sprzedać Wisłę - mogliby to zrobic dziś.
Jeśli mają podstawy do tego, by twierdzić ze nie spełniono warunkow sprzedaży - nie sprzedajemy

Ogólnie dzis ogladajac konferencje i cała otoczka pojebów na twiterze, czułem sie jakbym ogladał druga czesc sprawy pt " co sie stało z Magdą Ż"
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując