Wyświetl pojedynczy post
mr_kwolf
Senior Member

Od: 04.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 25.07.2017, 13:44
c. napisał(a):Wyświetl post
Nie ma to sensu. Niemcom przeciez zalezaloby zeby wlasnie po wygasnieciu tej klauzury zaplacic za klub 3 czy 4 razy mniej. Wowczas przeciez kazdy potencjalny wlasciciel zainteresowany Wisla wysmialby Wislę ktora chcialaby 40 milionow lub więcej i jeszcze splacic dlugi. Baa... mogloby sie okazac, ze TS zarobilby mniej niz teraz biorąc 40% ze sprzedazy.

O czym to świadczy? wychodzi na to, że Niemcy doskolane sobie zdają sprawe, że TS Wisla nie chce sprzedac klubu dlatego chcieli zamknac sprawe korzystając z tej klauzury.
Powtórzę to co już pisałem chwilę temu. W jednym z artykułów była informacja że była oferta 5 mln euro za 100% akcji ale TS ja odrzucił i zaproponował sponsoring. To bylo odnośnie tego tajemniczego inwestora więc nie wiem skąd to przekonanie że po wygaśnięciu klauzuli zapłaciłby 3-4 mniej. Możliwe wręcz, że wtedy Wisła byłaby już nie do wyciagniecia.

PS. Będę w domu to odnajde ten artykuł.
"Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi."
Odpowiedz cytując