Wyświetl pojedynczy post
funkykoval
Socios Wisła Kraków

Od: 05.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 25.07.2017, 11:11
nesta napisał
"Ale serio będą się imać takich zagrywek...? Przecież prawnicy ich rozjadą."

Sorry prawnicy TFK ?
Ci sami którzy:
1) przegrywali wszystkie procesy z zawodnikami Genkov, Jovanić, Jovanović .....
2) przegrali proces "ambicjonalny" o prowizje z Mandziarą
3) sprzedali klub kolesiowi, który okazał się być nie finansowym golasem tylko zwykłym hochsztaplerem i kryminalistą

Wszystkim "optymistom" polecam sprzęgnięcie kliku faktów:
1) TFK to nie Bogusław Cupiał w tej chwili - to jego córka i zespół ludzi totalnie niezwiązanych z Wisła - proszę przypomnieć sobie oświadczenie TFK z sierpnia 2016 r. gdzie twierdzono, że dołożono wszelkich starań dla sprawdzenia JM, od którego śmierdziało już na kilometr.....
2) TFK tylko do 23 lipca 2017 roku mogła cokolwiek zyskać jeszcze na sprzedaży TS ponad śmieszną cenę sprzedaży jaką miał zapłacić pierwotnie JM, później TS Wisła - po tej dacie nic ciekawego......
3) potencjalny inwestor pojawia się w ostatniej chwili - 21 lipca (ostatni dzień roboczy);
4) potencjalny inwestor wykłada kwotę o cały grosz wyższą (ponad 40 mln zł)
5) potencjalny inwestor składa ofertę BEZ DOKONANIA JAKICHKOLWIEK BADAŃ STANU FINANSOWEGO NABYWANEGO PODMIOTU !!!!!!!!!!!!!!
6) wczorajsze oświadczenie TFK - wg mnie niczego konkretnego (informacje) nie wnosi ....

Fakty są takie, że nie znamy zapisów umowy w zakresie możliwości wykupu klubu, ale zazwyczaj jak spotykam się z tego rodzaju klauzulami to jest to połączone z obowiązkiem zapłaty/złożenia do depozytu takiej kwoty, a oferta zakupu jest bezwarunkowa...

Moje dodatkowe wątpliwości:
1) Oferta Niemców bezwarunkowa nie jest (przeprowadzenie audytów i due dilligence),
2) Jeżeli Niemcy chcieli poważnie podejść do zakupu klubu mogli bez problemów złożyć ofertę i przeprowadzić stosowne audyty i badania spółki - tylko, że wówczas wiedziałoby o tym TS - jako właściciel klubu - więc dla m nie to właśnie jest podejrzane.....
3) ta cała orkiestra grająca w mediach, na twitterze, brzmi dla mnie podejrzanie - mało faktów, dużo pragnień...

Sumując - nie dziwię się, że TS patrzy na całą ofertę podejrzliwie, każdy kto brał chociaż raz przy dużych transakcjach sprzedaży firm doskonale wie, że nie dzieje się to w 1 czy 2 tygodnie. Tutaj naciski na TS ze strony różnych osób i wpływanie na kibiców Wisły (sprzedawajcie już, bo transfery, bo i tak dostaniecie hipotetyczne 16 mln zł z transakcji) dodatkowo nastrajają mnie pesymistycznie.

Obym się mylił....
JAZDA, JAZDA, JAZDA BIAŁA GWIAZDA !!!!!!!!!!!!!!!!!!
Odpowiedz cytując