Karherop napisał(a):

To oswiadczenie TF sie kupy nie trzyma i wątpię że ktos je 2 razy przeczytał przed wrzuceniem.
Z jednej strony sa zobligowani sprzedać klub jak ktos rzuci kwote 40 tys a jednoczesnie zastrzegaja ze musi przedstawić plan rozwoju klubu. Jak dla mnie żadnych planow rozwoju Niemcy nie musza przedstawiać, a jedynie potwierdzenie przelewu na wskazane konto.
TF gra sobie z ludźm tworząc alibi, że niby 2 raz sie nie da wkręcić oszustowi, ale prawda jest taka ze sprzeda klub każdemu kto wylozy kase na stół. Cupiał już dawno nie rządzi ani w TF, ani w Wiśle.
Inna sprawa że jak ktos wyklada taka kwote to nie robi tego by utopic klub, ale faktycznie z planem inwestycji i odniesienia sukcesów. To po prostu nie sa grosze, by sie z nimi nie liczyć. I nawet dla Niemców
|
Oświadczenie może nie jest napisane zbyt zrozumiale, nie znam też zapisów umowy ale z tego wiem jak wyglądaja takie umowy to TS ma obowiązek sprzedać akcje za 40 mln tylko wtedy kiedy TF tak postanowi. W skrócie:
1. Przychodzę z 40 mln w walizce do TS, jak nie chcą to nie sprzedają
2. Przychodzę z 40 mln w walizce do TF i wtedy TF uznaje że nie chce mi sprzedać to nie musi ale jak uznają że chcą mi sprzedać to są w stanie prawnie zobligować TS do sprzedania mi akcji