Wyświetl pojedynczy post
K4millo
Senior Member

Od: 05.2003

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 24.07.2017, 16:38
raindog napisał(a):Wyświetl post
... W piłce nożnej też od dłuższego czasu działa z powodzeniem sponsorując dwa kluby, z czego jeden gra w II lidze niemieckiej.
Tego Miga w Przeglądzie Sportowym nie napisał.

Coś ci cię pomyliło, to firma Stechert reklamuje się na stadionie Greuther Fürth od paru lat.

Prezydentowa napisał(a):Wyświetl post
W tym kontekscie astanawia mnie fakt wystąpień Migi w RK i L+E. Toż to dziennikarz prasowy/internetowy, nigdy nie robił za komentatora takich sensacji. A tu nagla radio, telewizja, no gwiazda normalnie. Dla mnie to wygląda jak próba rozpowszechnienia "dobrych informacji" jak najszybciej i jak najszerzej.
No właśnie wygląda jakby Miga wziął informacje na temat Jorga Losera od tego pełnomocnika Norberta Bernatzkiego. Między innymi informacje typu przyjaźń z właścicielem Red Bulla, tego się nie znajdzie w sieci.

Poszperałem trochę na temat Stecherta i Losera i znalazłem informacje, że nowy inwestor rozpoczął od sprzedaży hali produkcyjnej jednej z 4 firm zrzeszonych w Stechert-Gruppe, co praktycznie kończy jej działalność. Przeczy do doniesieniom Migi o zakupie nowych maszyn przez Losera. Jeśli sprzedali halę to pewnie sprzedają i maszyny, a nie kupują.

Niemcy piszą też, że w momencie przejęcia Stecherta, firma miała zobowiązania na ponad 20 milionów euro, które inwestor zobowiązał się pokryć. Biorąc pod uwagę że minęło dopiero 3 miesiące od wejścia Losera w Stechert Gruppe, ciężko przypuszczać że Loser tak szybko jak pisze Miga wyprowadził firmę na prostą.
Wisła Kraków
Odpowiedz cytując