Wyświetl pojedynczy post
WislaFan123
Senior Member

Od: 08.2003

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 24.07.2017, 15:18
PvD napisał(a):Wyświetl post

Wislafan

Jeśli prawda jest ze ma zostać Junco to jaka ma być jego rola w przypadku, gdy maja być poczynione transfery, te znaczace? Dotychczas było prawdopodobnie tak ze Junco kazdy transfer uzgadniał z trenerem. Ze na poszczególnych szczeblach bylł kooperacja i podejmowanie wspólnych decyzji. Czy te znaczące transfery będą też uzgodnione z trenerem i czy po prostu - jak w czasach nowej, niemieckiej Lechii - trenerzy o tym ze maja zawodnika dowiadują się ostatni...

Co oznacza silny pion sportowy?

Czy jak za wczesnych czasów Pana Cupiała sprowadzanie np Zienczuka czy Dawidowskiego z największej konkurencji bo nas stać na to, czy zbudowanie silnych struktur /mocna Akademia, silny scouting, silna druzyna u19, może rezerwy w 2 lidze?
Bo jeśli kupujemy silnych stosunkowo i ogranych piłkarzy, gotowych od razu to co z zapleczem i narybkiem, bo te koncepcje mogą się gryźć...
Kilka ogólnych informacji usłyszałem. Myślę że tam dalej bedą myśleć jak dokladnie to zrobić, ale z tego co słyszałem odnośnie ogólne podejścia, to raczej będzie szło to w kierunku tego drugiego - sensownego scountingu. Niestety, rezerw się już nie odpali w tym roku a szkoda.

Wiadomo, że dyrektor sportowy wyznacze sportową scieżkę rozwoju, ale to zarząd podejmuje ostateczne decyzje + daje rekomendacje. Przeciez jak powiedzą Junco - Manuel, masz 1,5-2mln euro na 2-3 graczy, chcemy wzmonić klub - takie są nasze pomysły, ale może masz kogoś fajnego na oku?

Skoro Junco z 3lig potrafił wycignac kogos kto jakoś się tam sprawdza (Llonch) czy dobrze rokuje (Carlitos) to moze z wieksza kasa lepsze kwiatki nam wyciagnie
Odpowiedz cytując