funkykoval napisał(a):

Wislafan123 napisał:
(...)
3.) Prawnie TS nie ma możliwości zablokowania transakcji, można rozumieć żal i zdziwienie, ale robienie problemów będzie działaniem na szkodę obydwóch spółek - i TS i SA.
(...)
Towarzystwo Sportowe Wisła jak sama nazwa wskazuje nie jest spółką jakąkolwiek.....
Jak na razie za w miarę pewną wiadomość możemy uznać kwotę 40 mln zł - tylko to jest cena sprzedaży 100 % akcji klubu. W LE + extra "fachowcy" już opiniowali co z taką kwotą może zrobić klub - klub tych pieniędzy nie zobaczy....
|
Chodziło mi o firmy/podmioty prawne, tak - wiem że nie jest spółką.
Nie zapominajcie jednej kluczowej rzeczy, z tych 40 mln, aż 16 mln dostanie Towarzystwo Sportowe.
Rok 2015 - przychody 12,5mln koszty 13,2 mln, 0,7mln straty
2014 - przychody 14,9 koszty 14,1, 0,8mln zysku
2013 - przychodu 13,9, koszty 14
Plus jeszcze na dzień dziejszy zadłużenie wynosi ok 1-1,5mln w TS. TS balansuje i tnie koszty gdzie można.
Tutaj dostają potężny zastrzyk gotówki na szkolenie i rozwój kolejnych sekcji, remonty i budowa infrastruktury w tym mam nadzieje ze budowa hali (bedzie tez kasa z terenów).
Próba robienia jakichkolwiek problemów ze strony TS byłaby kompletnie nielogiczna.
Ta sytuacja jest korzystna dla wszystkich i TS powinien się bardzo cieszyć że to oferta wpłynęła.