|
Stechert Gruppe na zakupie Wisła S.A. zyskuje reklamę dla swoich produktów na Polskim rynku, a przy awansie do LE zyskuje taką reklamę na całą Europę, a to wszystko przy relatywnie niskich kosztach jakie poniesie na awans do rozgrywek LE, a przy zakupie Niemieckiego kluby już koszty poniesione na taki projekt zwiększają się wielokrotnie. Wisła ma duży potencjał kibicowski co widać w meczach z Legią,Lechem i w spotkaniach w których rozgrywają się losy o awans do górnej ósemki. Dlaczego akurat Wisła? Bo wydaje mi się to jedyny klub w eklapie który jest do nabycia w 100% od jednego właściciela, a w takim samym prawnie stanie własnościowym jest jeszcze Lech,Legia,Zagłębi,Bruk-Bet te dwie pierwsze nie są na sprzedaż, a te dwie drugie nie mają wielu kibiców. Nawet przy przeanalizowaniu obecnych sponsorów i partnerów biznesowych to są to idealne firmy dla Stechert Gruppe by utworzyć konsorcja dla osiągnięcia zysków i tak np. z Profix mogą wspólnie budować i wyposażać hale/stadiony...monitoring wykona Przybylski,Expander wykona robotę w zakresie IT, a do realizacji transportu materiałów może być Antrans(który coś tam działał dla Wisły przy zakupie autokaru), by budowlańcy mieli czym przepijać napoje dostarczy CocaCola,Słoneczna Tłocznia i Włodarski. Nie wiem jaki jaki projekt che z Wisłą zrobić Pan Loser, ale system "naczyń powiązanych" z klubem nadaje się do tworzenia biznesu w branży dla Stechert Gruppe. Wał na pewno zrobił Cupiał w postaci "wykolejenia" TS jeżeli dojdzie do tej sprzedaży.
To tylko moje przemyślenia bez głębszego zastanowienia się
|