Flinston napisał(a):

|
Czaro co ma jedna firma wspólnego z drugą? Steinhoff i Stechert to dwie zupełnie inne firmy
|
Tak. O tych dwóch się pisało, dlatego pytałem kolegi, o której z wymienionych stron internetowych pisał. Też czytałem te posty, w których porównywano Steinhoff i Stecher i wierzę Wam na słowo - nie mam, kiedy tego sprawdzać, a na branży meblarskiej w de się nie znam.
nesta napisał(a):

https://twitter.com/janekx89/status/888733787928109056
I tyle sa warci dziennikarze. O ironio najlepsze i najszybsze informacje w tym temacie podali ludzie, których tu nie raz na forum besztano. Janekx i Miga. Janekxa, który brał nawet udział w akcji 12bohater, a niektórzy maja dziwny problem z nim.
|
Z tego screena wynika, że ten Janek albo nie do końca ma wiedzę, co do faktów, albo co do teorii. Spółek nie reprezentuje członek rn tylko zarządu (nawet jeśli w prawie niemieckim to jest trochę pomieszane), grupy kapitałowe nie mają (o ile mi wiadomo) osobowości prawnej, więc jeżeli spółki z grupy nie złożyły oferty wspólnie (a to trochę nie miałoby sensu), to żadna grupa kapitałowa Wisły nie kupuje.
Nota bene ten cały Janek anonsował rok temu Meresińskiego jako rycerza na białym koniu. I też wtedy go, Nesto, cytowałeś. Może lepiej tym razem zachować sceptycyzm? Tzn. nic to pewnie nie pomoże, ale przynajmniej będziesz miał czyste sumienie, jeżeli (!) się okaże, że przerabiamy znów casus Meresińskiego.
Wątpię, żeby Janek otrzymywał i podawał dalej te wszystkie informacje tak pro publico bono. Ktoś mu je przekazuje, bo ma interes w tym, żeby pewne kwestie wypływały, a pewne były przykrywane. Poufność to połowa sukcesu na rynku menedżerskim.
Flinston napisał(a):

|
Taki wpis znalazłem na wislaportal podparty linkami... Ktoś zrobił większy research, i zaczynają wychodzić coraz ciekawsze kwiatki, mocno niepokojące dodam. Mamy Meresiński V2 Germany edition .
|
Czy cały czas rozmawiacie o tej samej spółce? Jedni piszą o jakimś Stechercie-Meresińskim v. 2, inni o Stechercie zaopatrującym stadiony na całym świecie.