wolfy napisał(a):

Teraz jak czytam te skoki myślowe jakie niektórzy tutaj robią (Niemcy = bogaci = znają się na zarządzaniu = transfery = przegonimy Legię) to mi się nóż w kieszeni otwiera.
|
Nie wiem gdzie ty tu widzisz błąd logiczny. Niemieckie firmy dzięki dobremu zarządzaniu i kilku innym czynnikom są bogate czytaj mają większe możliwości finansowe. Kupując klub za jednak nie takie drobne muszą mieć jakiś plany z nim związane. Może chcą wejść z przytupem na nasz rynek nie wiem nie jestem czarodziejem, ale logiczne jest że jak dasz 10 mln euro na klub to nie po to żeby grać w grupie spadkowej i dwa razy w tygodniu zagadywać do piłkarzy że przelew przyjdzie już niedługo. Transfery i te rażące cie w oczy euraski są logiczną kontynuacją takiego zakupu. Co do przegonienia legi to w tej chwili klub z największym budżetem, snując jakieś optymistyczne plany po takiej zmianie właściciela do kogo mamy się odwoływać do Piasta?
A tak bardziej poważnie to zmiany jakiekolwiek by nie były w tym półroczu nie dotkną drużyny. Transakcja zakończy się po zamkniętym oknie w połowie rundy. Powinny zniknąć długi pojawić się spokój (zwłaszcza finansowy) w drużynie i ta wraz z Kiko będzie mieć rundę żeby pokazać na co ich stać. Moim zdaniem na dużo. W zimie 2-3 transfery w tym jeden głośny i powinniśmy spokojnie powalczyć o coś więcej niż górną 8.
P.S Widzę że masz obawy o germanizację nasze hiszpańskiej Wisły. Nie ma wyjscia musisz być na każdym meczu i pilnować żeby do tego nie doszło.