Termalica zawiesiła wyżej poprzeczkę od Pogoni, mają całkiem solidną pakę i mogą napsuć wiele krwi teoretycznie mocniejszym zespołom. Dlatego te 3pkt są tak ważne.
W obronie prezentujemy już bardzo dobry poziom z atakiem trochę gorzej, ale ciężko się gra na taką skondensowaną defensywę jak Bruk-Betu, dodatkowo przeciwko bardzo solidnemu bramkarzowi.
Gnietli gnietli aż wygnietli
Cuesta- Bardzo podoba mi się to że chce szybko wznawiać grę, poniekąd wymusza na drużynie że remis nas nie zadowala i mamy to wygrać, to wielki pozytyw. Poza tym niemal bezrobotny. Na jego ocenę przyjdzie czas po większej ilości kolejek.
Cywka- nie wymagam od niego za wiele, wiem że pewnego poziomu nie przeskoczy ale wrzutki to niech trenuje nawet po nocach bo jest źle.
Głowacki & Gonzalez - Tu jest jakość, nie ma się co rozpisywać. Zagraliśmy na 0 z tyłu.
Sadlok - Słabiej niż w Szczecinie, ale tam zagrał kapitalnie. Trochę gorzej tym razem ale uważam że na ten moment gra lepiej od Jędrzejczyka i powołanie musi dostać musowo.
Boguski- Klasyczny Rafał, harujący w defensywie ale to chyba za mało jak na skrzydłowego.
Brlek- Słabo, złe przerzuty, mało przebojowości. Jednak zgadzam się z tym że nie powinno się go zmieniać. Piłka go szuka w kluczowych momentach.
Velez- No zagrał jak dzik w kukurydzy, przestawiał wszystkich, do tego inteligentne ustawianie się i solidne podania. MVP tego meczu.
Małecki- No nic szczególnego, przeciętny występ.
Carlitos- Bardzo chce, dużo biega, nie zawsze jego wybory są najwłaściwsze. Gorszy mecz a to dlatego że...
Ondrasek- Słabo, nawet bardzo słabo. Nic nie pokazał a w dodatku wcale nie ułatwiał gry Carlitosowi jak to było w Szczecinie.
Brożek- Lepiej od Ondraska. Samą grą bez piłki odciążył drugiego napastnika. W pozostałych aspektach trudno oceniać jego występ.
Wojtkowski - Troszeczke jeszcze widać brak dynamiki po kontuzji, ale próbuje, ma to coś. Zresztą widzi to trener Ramirez dając mu szansę ale i dyrektor Junco bo przecież dał mu z miejsca 3 letni kontrakt.
Szlifować ten diament !
Bartosz- Czy on zawsze musi szukać Brożka? Przecież ładnie mu wychodził na prostopadłą Brlek? tak mi się wydaję.
Powoli można uznać że jakościowo jesteśmy na min. podobnym poziomie jak w zeszłym sezonie. Pytanie czy zagrozimy w tym sezonie TOP 4 ligi ?