funkykoval napisał(a):

Cała ta transakcja wygląda dla mnie dziwnie:
1) jest klauzula wykupu/odkupu za 40 mln zł i 1 grosz zawarta w porozumieniu - OK rozumiem.
2) klauzula może być wykonana najpóźniej do 23 lipca 2017r.
3) Ponieważ 23 lipca to niedziela, a istnieje ryzyko, że w sobotę w klubie też nie będzie nikogo z zarządu, w piątek przed meczem pojawia się Nabywca z gotową umową;
4) Kwota z umowy odpowiada dokładnie minimalnej kwocie podanej w klauzuli...
5) Nabywca kupuje klub i .... dopiero teraz dokonuje due dilligence - po prostu HIT!!!
Wg mnie skoro wszyscy piszący o tej transakcji (posiadający taką wiedzę) twierdzą, że Zarząd TS był totalnie zaskoczony tym faktem, a zapis umowy nie miał charakteru powszechnego (nikt o nim publicznie nie mówił) to jest to kolejna akcja TFK, która z kwoty podawanej weźmie większą część....
|
To samo sobie wczoraj pomyślałem. Znów TFK się wmieszało, a powodem było to, że chcieli spłaty wcześniej niż później.
Cupiał nie wraca - to do ludzi, którzy snują teorie słupa.
Albo czegoś nie wiemy, albo przerabiamy zeszły rok.
tsw biała gwiazda napisał(a):

|
Miga nie chciał odpowiedzieć na jeden z komentarzy mówiący o tym, że jeden z byłych zawodników stoi za tym. Jedyni zawodnicy przychodzący mi do głowy to Kałużny, Kłos oraz Błaszczykowski. Z tej trójki jedynie Błaszczykowski zaczyna inwestować w apartamenty i inne działalności, dodatkowo moim zdaniem jest na bieżąco z informacjami o Wiśle.
|
Kłos kręcił się ostatnio koło niedoszłego inwestora Śląska, ale Wy to pewnie wszystko lepiej wiecie, ja aż tak informacji nie śledzę.
wester napisał(a):

|
Jestem przeciwny jakiej kol wiek germanizacji tego klubu. A sam fakt że Niemcy są tak napaleni na bycie jedynym wybawicielem pokazuje, że ich zamiary mogą wykraczać poza sam sport.
|
Ale że co? Bazę wojskową chcą zrobić na stadionie? Piłkarzom zakazać mówić po polsku czy hymn śpiewać w domu?