Wyświetl pojedynczy post
czaro
Senior Member

Od: 11.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 22.07.2017, 10:54
funkykoval napisał(a):Wyświetl post
Cała ta transakcja wygląda dla mnie dziwnie:
1) jest klauzula wykupu/odkupu za 40 mln zł i 1 grosz zawarta w porozumieniu - OK rozumiem.
2) klauzula może być wykonana najpóźniej do 23 lipca 2017r.
3) Ponieważ 23 lipca to niedziela, a istnieje ryzyko, że w sobotę w klubie też nie będzie nikogo z zarządu, w piątek przed meczem pojawia się Nabywca z gotową umową;
4) Kwota z umowy odpowiada dokładnie minimalnej kwocie podanej w klauzuli...
5) Nabywca kupuje klub i .... dopiero teraz dokonuje due dilligence - po prostu HIT!!!

Wg mnie skoro wszyscy piszący o tej transakcji (posiadający taką wiedzę) twierdzą, że Zarząd TS był totalnie zaskoczony tym faktem, a zapis umowy nie miał charakteru powszechnego (nikt o nim publicznie nie mówił) to jest to kolejna akcja TFK, która z kwoty podawanej weźmie większą część....
To samo sobie wczoraj pomyślałem. Znów TFK się wmieszało, a powodem było to, że chcieli spłaty wcześniej niż później.

Cupiał nie wraca - to do ludzi, którzy snują teorie słupa.

Albo czegoś nie wiemy, albo przerabiamy zeszły rok.

tsw biała gwiazda napisał(a):Wyświetl post
Miga nie chciał odpowiedzieć na jeden z komentarzy mówiący o tym, że jeden z byłych zawodników stoi za tym. Jedyni zawodnicy przychodzący mi do głowy to Kałużny, Kłos oraz Błaszczykowski. Z tej trójki jedynie Błaszczykowski zaczyna inwestować w apartamenty i inne działalności, dodatkowo moim zdaniem jest na bieżąco z informacjami o Wiśle.
Kłos kręcił się ostatnio koło niedoszłego inwestora Śląska, ale Wy to pewnie wszystko lepiej wiecie, ja aż tak informacji nie śledzę.

wester napisał(a):Wyświetl post
Jestem przeciwny jakiej kol wiek germanizacji tego klubu. A sam fakt że Niemcy są tak napaleni na bycie jedynym wybawicielem pokazuje, że ich zamiary mogą wykraczać poza sam sport.
Ale że co? Bazę wojskową chcą zrobić na stadionie? Piłkarzom zakazać mówić po polsku czy hymn śpiewać w domu?
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
Odpowiedz cytując