Wyświetl pojedynczy post
Garret
Senior Member

Od: 04.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 22.07.2017, 10:18
jova napisał(a):Wyświetl post
Moim zdaniem, obecna sytuacja to nie są chwilowe problemy, bo TS nie ma pieniędzy by ustabilizować klub w ciągu miesięcy. To raczej zajęłoby im lata, o ile w ogóle by się udało. Lata podczas których obcinalibyśmy budżet płacowy, tak jak przed tym sezonem, lub ryzykowali, że zespół nam się rozsypie przez rozwiązywanie kontraktów z powodu zaległości finansowych.
Ale ja się zgadzam, że to nie kwestia miesięcy, ale to wina w dużej mierze Cupiała. Chwała mu za wszystkie sukcesy, ale końcówkę miał dramatycznie złą, także z jego winy, poprzez dobieranie złych ludzi na ciężkie czasy (sztandarowym przykładem jest Bednarz), co do dzisiaj skutkuje koniecznością spłacania zawodników grających kilka sezonów temu.

Dojście do pewnej sprawności zajęłoby lata, ale patrząc na to, co TS zdziałał przez ostatni rok, mam podstawy sądzić, że by mu się to udało. Stworzyli choćby klub biznesowy, nawiązują relację z kolejnymi partnerami - to przecież budowanie sieci powiązań, która roztaczałaby coraz większe kręgi i zapewne przynosiłaby z biegiem czasu coraz większe profity.

A że przez ten czas bylibyśmy średniakami? Brutalna prawda jest taka, że już nimi jesteśmy (z potencjałem na coś więcej, ale jednak) i staliśmy się nimi za Telefoniki. Szczęście jest takie, że gramy w Ekstraklasie, gdzie średniak może powalczyć o coś więcej przy odpowiednim doborze zawodników i szczypcie szczęścia, więc szansę, żeby coś osiągnąć, mamy co sezon.

Oczywiście, masz prawo mieć inne odczucia i ja je w zupełności rozumiem, ja jednak wolę to, co robi TS, od przejęcia przez firmę, która ponoć stała/stoi na krawędzi bankructwa. A wygląda na to, że alternatywy nie ma.
Odpowiedz cytując