Wyświetl pojedynczy post
Martinus
Senior Member

Od: 07.2008

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 22.07.2017, 09:51
funkykoval napisał(a):Wyświetl post
Cała ta transakcja wygląda dla mnie dziwnie:
1) jest klauzula wykupu/odkupu za 40 mln zł i 1 grosz zawarta w porozumieniu - OK rozumiem.
2) klauzula może być wykonana najpóźniej do 23 lipca 2017r.
3) Ponieważ 23 lipca to niedziela, a istnieje ryzyko, że w sobotę w klubie też nie będzie nikogo z zarządu, w piątek przed meczem pojawia się Nabywca z gotową umową;
4) Kwota z umowy odpowiada dokładnie minimalnej kwocie podanej w klauzuli...
5) Nabywca kupuje klub i .... dopiero teraz dokonuje due dilligence - po prostu HIT!!!

Wg mnie skoro wszyscy piszący o tej transakcji (posiadający taką wiedzę) twierdzą, że Zarząd TS był totalnie zaskoczony tym faktem, a zapis umowy nie miał charakteru powszechnego (nikt o nim publicznie nie mówił) to jest to kolejna akcja TFK, która z kwoty podawanej weźmie większą część.... Pieprzenie o tym, że TFK też była zaskoczona faktem wykupu jest wg mnie gównoprawdą - wszak jedynym beneficjentem tego dealu jest TFK które zgarnia ok. 40 mln zł. TS - po wyczyszczeniu stajni Augiasza zostało potraktowane jak ....... a "niemiecki inwestor" pewnie rzuci ochłap w klub w postaci 2 mln euro i macie zdobyć MP i awans do LM............. a potem będzie szukać chętnego na klub.....
PO doświadczeniach sprzed roku jestem nie tylko sceptyczny ale nie mam również za grosz zaufania do działań TFK - wszak z Meresińskim pokazali swoją totalną ignorancję, więc nie zdziwiłbym się jakby doszło do powtórki z rozrywki.
Tylko klubu żal....
Obawiam się tego samego, zbieżność faktów jest zbyt podejrzana. Najgorszy wariant byłby, jeśli to TF w części finansuje ten zakup. Wykłada powiedzmy 30 baniek (które i tak do jich wracają) a Niemcy kładą na stół jedynie część z wymienionych 40 milionów...
Eppur si muove!
Odpowiedz cytując